Joku nosti nallen pois ikkunastaan Vantaalla yllättävin seurauksin – Selvisi, että pehmolelu on ollut ohikulkevalle lapselle kaikki kaikessa

Alva Sihvo, 4, on kertonut kuulumisensa naapurustossa asustavalle Nalle Puhille. Pehmolelusta on tullut tärkeä koko perheelle.

Koronapandemian alkaessa ikkunoille ja parvekkeille ilmestyi pehmoleluja lasten iloksi.

13.4. 10:06 | Päivitetty 13.4. 10:20

Erikoinen ystävyys alkoi jo pari vuotta sitten koronapandemian alkutohinoissa.

Vantaalainen äiti Senni Sihvo kuljetti kaksivuotiasta tytärtään Alva Sihvoa kodin lähellä Tikkurilassa sijaitsevaan päiväkotiin. Silloin eräällä parvekkeella näkyi jotain kiinnostavaa.

Lasitetulta parvekkeelta kadulle vilkutti Nalle Puh -pehmolelu. Nalle saattoi olla nostettu ikkunaan osana kampanjaa, jossa lapsia ilahdutettiin pandemian alkaessa.

”Tyttö itse bongasi sen. Siitä asti olemme menneet joka päivä ohi ja tarkistettu, että Puh on siellä”, Senni Sihvo kertoo.

”Nalle Puhille on kerrottu kuulumisia ja toivotettu hyvät huomenet ja yöt.”

Maaliskuun lopussa tapahtui nyt neljävuotiaan Alva Sihvon elämässä kuitenkin jotain dramaattista.

Puh katosi tutulta parvekkeelta.

Lue lisää: Lapset bongaavat nyt ikkunoiden taakse jätettyjä nalleja ympäri kaupunkia – ”Tarvitaan muistutuksia siitä, etteivät ihmiset ole kadonneet mihinkään”

Nalle Puhin avulla Senni Sihvo on saanut maaniteltua tyttärensä tahmaisina päivinä kohti päiväkotia.

Alva Sihvo on jakanut kolmannessa kerroksessa nököttävälle pehmolelulle ilonsa ja surunsa, kertonut päivän leikeistään. Nalle Puhin kohdalle on tullut pysähdyttyä kymmeniä ellei satoja kertoja.

Kun tuttu pehmolelu ei eräänä päivänä enää ollutkaan omalla paikallaan, Alva Sihvo pohdiskeli äidilleen surullisena, olisiko nalle lähtenyt pois kun on tällainen ilmakin. Ja olikohan nalle vielä tulossa takaisin, tyttö aprikoi.

Senni Sihvo postasi Facebook-ryhmässä Vantaan Puskaradio viestin, jossa kiitteli Nalle Puhin omistajia kuluneista vuosista. Pehmolelusta oli tullut merkityksellinen asia koko perheelle.

Meni viikko. Nallea ei tutulla parvekkeella näkynyt.

Eräänä huhtikuisena päivänä Alva Sihvo kuitenkin huomasi Nalle Puhin taas lähes samalla paikalla kuin aiemminkin. Näky ilahdutti sekä lasta että äitiä.

”Nalle Puh on ollut supertärkeä piristys”, Senni Sihvo kertoo.

Pehmolelu oli palannut seikkailuiltaan omalle paikalleen. Sihvo ei tiedä, tavoittiko someviesti nallen omistajan, sillä pehmolelun ikkunalle nostanut henkilö on edelleen mysteeri.

Lue lisää: Puolitoistavuotias Fiona Forik vilkuttaa joka päivä kaikille ikkunastaan – Lopulta roskakuski näki eleen ja reaktio sai lapsen onnesta sekaisin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat