Miten yhden parkki­paikan rakentami­sessa voi kestää kaksi vuotta? Suositun ulkoilu­alueen tietyö­maalta alkoi valjeta yllätyksiä

Parkkipaikat ovat viime kesinä loppuneet kesken Kuusijärven ulkoilualueelta. Ratkaisu ongelmaan, eli pysäköintialueen laajennus, valmistuu vasta ensi vuoden syksynä.

Lahdentien piennar on parina viime kesänä ollut autoja täynnä. Kuva vuodelta 2020.

10.5. 16:45

Kuusijärven ulkoilualueen lähiseutu on kuin pysäköinnintarkastajan päiväunta.

Parin viime kesän lämpö ja ulkoilubuumi toivat vantaalaiselle ulkoilualueelle joukoittain vierailijoita, joista moni jäi vaille pysäköintiruutua. Virheellisesti pysäköidyt autot ovat keränneet sakkolappuja ja aiheuttaneet liikennehaittaa läheisellä Lahdentiellä.

Pysäköintipulmista kärsineiden tuskan olisi tarkoitus helpottua pysäköintialueen laajentamisen myötä, kun alueelle valmistuu 160 uutta parkkipaikkaa. Samalla vanha alue päällystetään uudelleen. Remontin jälkeen tilaa on yhteensä 390 autolle.

Urakka on päätöksessään vasta syksyllä 2023. Sitä ennen autoilijoiden on kuitenkin selvittävä vielä kahdesta kesästä.

Rakentamispuolen työpäällikkö Jari Gärdström, miten parkkialueen laajennustyössä voi mennä näinkin kauan?

Laajennusosan rakentaminen alkoi elokuussa 2021. Gärdströmin mukaan tarkoitus oli aloittaa jo työ jo keväällä, mutta alueelta piti purkaa sähköverkkoyhtiön linkkimasto.

Urakka on myös ollut osittain riippuvainen Lahdentien uudesta ajoliittymästä, jonka toteutussopimus venähti ja rakentaminen valui siksi tämän vuoden puolelle. Nyt ollaan kuitenkin aikataulussa, ja liittymä valmistuu tänä syksynä.

Lisäksi Gärdström kertoo, että alueella tehdyt pohjatutkimukset eivät olleet kattavat, ja louhintaa on jouduttu tekemään enemmän kuin alunperin oltiin arvioitu.

”Kuusijärvi on tiedetty haastavaksi paikaksi rakentaa. Maaperä on osin pehmeikköä ja osin kovaa kalliota.”

Remontti on jouduttu toteuttamaan kahdessa osassa, jotta aivan koko pysäköintialuetta ei tarvitsisi sulkea kerralla.

”Jotta toiminta uimarannalla pystyy jatkumaan normaalisti, laajennusosa täytyy tehdä ensin. Sitten vanhempi osa saneerataan”, Gärdström avaa.

Uudistettu pysäköintialue on valmis kokonaisuudessaan syksyllä 2023.

Lue lisää: Pysäköinnistä tuli kaaos Vantaan suosituimmalla uimarannalla: Autoja lojuu pientareilla, sakkolappuja kirjoitetaan jatkuvasti

Lue lisää: Vantaalaisella kalliolla seisoo pylväs, jonka pystyttäjää ei tiedetä – Katseita keräävä monoliitti voi olla osa maailman­­laajuista ilmiötä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat