Vantaalaisella torilla oli villiä muotoilua edustavat betoni­penkit – Miksi ne lojuvat nyt käyttämättöminä suljetulla pientareella?

Koivutorin piristykseksi tuotiin vuonna 2018 aallon malliset betonipenkit. Nyt ne lojuvat käyttämättöminä radan vierustan pientareella.

Vuonna 2020 aallon malliset penkit koristivat vielä Koivutorin aukiota. Taustalla ihmiset istuvat Flor Grande ja Flor Pequeña -nimisten betoni-istuimien päällä.

23.6. 14:35

Hieman Koivukylän aseman jälkeen junan ikkunan ohi vilahtaa pieni hiekkakenttä, joka näyttää toimivan jonkinlaisena Vantaan kaupungin ulkovarastona. Kentällä on soraa, kasveja ja laattoja.

Ja mitä kummaa, siellä sorakasan vieressä ovat Koivutorin piristykseksi vuonna 2018 tuodut aallonmalliset betonipenkit.

Betonipenkit odottavat uutta sijoituspaikkaa radan vierustan hiekkakentällä.

Penkit olivat Koivutorilla aikaa viettävien keskuudessa suuressa suosiossa.

Eräs käyttäjä kuvaili niitä HS:lle toimittajalle kaksi vuotta sitten tehdyssä jutussa näin: ”On hyvä, että niissä on reikä pohjassa, jos sattuu sammumaan siihen ja käy vahinko, niin neste pääsee valumaan pois pohjassa olevasta reiästä.”

Lue lisää: Pahamaineinen ostarin piha yritetään siistiä Vantaalla – Nykytilanne on se, että piristykseksi tuoduille penkeille sammuu ihmisiä

Nyt penkit on kylmästi hyljätty teollisuusalueelle ja Koivutorille on tuotu maahan pultattuja suoraselkäisiä tuoleja. Uudet tuolit ovat osa Koivutorin perusparannustyötä, joka alkoi viime vuoden syksyllä.

Koivutorin uusissa tuoleissa ei röhnötetä.

Mutta mitä tapahtuu vanhoille aallon mallisille tuoleille Vantaan kaupungin projektisuunnittelija Seija Tulonen, ei kai niitä olla laittamassa roskiin?

”Ei todellakaan olla. Eihän käypäistä tavaraa laiteta roskiin. Tuolit odottavat siellä uutta sijoituspaikkaa.”

Se, mikä uusi paikka voisi olla, on vielä mietinnässä.

”Olen ajatellut, että ne voisi laittaa Koivukylän Rasinkadulla oleville levikealueille.”

Tulonen toivoo, että siellä betonipenkit löytäisivät uuden asiakaskunnan läheisten päiväkotien lapsista.

”Ne ovat hienot tuolit ja niiden täytyy saada uusi elämä.”

Betonipenkit on valmistanut espanjalainen moderneja ulkokalusteita valmistava yritys nimeltään Escofet. Samaisen yrityksen istuimia on tulossa myös Tikkurilan kävelykadulle ja Asematielle, kaupungintalon edustalle.

Lue lisää: 60 000 eurolla korjatut portaat ovat nyt kuin tuhotyön jäljiltä Vantaalla: ”Mitä kumman hiekkaa on myyty kivenä?”

Lue lisää: Ryyppyremmien valtaama ”murheenkryyni” yritetään panna kuntoon Vantaalla vuosien odottelun jälkeen: ”Oli jo aikakin!”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat