Sähkö­yhtiö toimitti metsään kaksi etä­työ­pistettä, joihin ei tule sähköä

Kuusijärven etätyöpisteillä ei ole tarjolla langatonta verkkoa, sähköä tai juuri muuta kuin puuhun kiinnitetty seisomapöytä.

Työpisteet on kiinnitetty puihin liinoilla.

28.7. 13:57 | Päivitetty 28.7. 14:59

Vantaan Kuusijärven metsiin on ilmestynyt kaksi ulkoetätyöpistettä, joilla kotikonttoriin kyllästynyt voi koetella itseään luonnon armoilla.

”Kaupunki sai viestiä Oomilta keväällä, kun sähköyhtiö täytti kaksi vuotta. He halusivat juhlistaa lahjoittamalla omistajapaikkakunnille etätyöpisteet”, kertoo Vantaan kaupungin maisemasuunnittelun harjoittelija Sara Korkeamäki.

Vantaan kaupunki päätti että etätyöpisteet laitetaan idylliselle Kuusijärvelle. Tarkempien paikkojen etsimisestä vastasi Korkeamäki.

”Vaikuttavia tekijöitä oli monia. Pisteillä piti olla jonkinlaiset näkymät, ja niiden tuli olla riittävän kaukana Lahdenväylän metelistä ja savusaunoista. Maaston täytyi olla tasainen, eikä liian ryteikköinen, jotta hyttyset eivät häiritse.”

Lisäksi paikkojen tuli antaa sopiva työrauha, mutta niiden piti olla helposti löydettävissä.

Vantaan kaupunki mainostaa tiedotteessaan, että etätyöpisteiltä löytyy puhelin- ja mukiteline, alue työkoneelle, syvennys kynille sekä mahdollisuus ripustaa laukku.

Etätyöllä tärkeämpää luulisi kuitenkin olevan esimerkiksi sähköt ja langaton verkko. Sellaisia etätyöpisteillä ei ole tarjolla. Eikö ole ironista, että sähköyhtiön lahjoittamilla työpisteillä ei ole sähköjä?

”Mietin aluksi ihan samaa. Kun kuulin asiasta, ajattelin heti että siellä olisi mahdollisuus ladata laitteita. Näin ei ole, joten akku täyteen kun lähtee sinne”, Korkeamäki kertoo nauraen.

Ainakin puhelimen verkko toimii Korkeamäen mukaan alueella hyvin.

Ulkoetätyöpisteiden varustelu on minimalistinen.

Seisomatyöpisteet on sijoitettu hieman eri korkeuksille, jotta mahdollisimman moni pystyisi käyttämään niitä.

”Asennuksessa on ajateltu keskivertonaisen ja -miehen pituutta. Piste A on hieman matalammalla kuin B”, Korkeamäki kertoo.

Ulkoetätyöpisteiden puitteet ovat lievästi sanottuna askeettiset. Uskooko Korkeamäki, että niille tulee paljon käyttöä?

”Saa nähdä. Vähän pohdin löytävätkö ihmiset sinne ja kuinka halukkaita he ovat tekemään ulkona töitä”, Korkeamäki sanoo ja jatkaa:

”Luonnon olosuhteet vaativat tietynlaisen asenteen. Jos työ vaatii kovaa keskittymistä, niin se ei ehkä ole paras paikka.”

Lue lisää: ”Nyt olisi hyvä tulla pois, koska viereinen sauna palaa” – Alku­kantainen vetovoima saa himo­saunojat panemaan kaiken peliin tässä vantaalaisessa pätsissä

Lue lisää: Suositun ulkoilu­alueen pysäköinti­aika puolitetaan Vantaalla, koska ruuhkat ovat lähtemässä käsistä

Oikaisu 28.7.2022 kello 14.56: Poistettu jutusta lause: ”Oomi Energia vastaa Vantaan Energian sähkönmyynnistä.” Todellisuudessa Vantaan Energia on yksi Oomi Energian omistajista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat