Tunti ”unimunassa” 18 euroa – Nukkuma­kapselit palasivat Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Koronakriisi nujersi nukkumakapselien kysynnän Helsinki-Vantaalla. Tämän vuoden helmikuussa kapselit tekivät paluun lentoasemalle.

Nukkumakapseleita Helsinki-Vantaan lentokentällä vuonna 2017.

12.9. 17:33

Koronakriisin iskiessä Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli lepäämistä varten 22 nukkumakapselia eli niin sanottua unimunaa.

Sitten pandemia nujersi kapselien kysynnän, eikä unimunia enää tarjottu matkustajille.

Lentoasemille kapseleja toimittava pieksämäkeläisyritys GoSleep joutui taloudellisiin vaikeuksiin ja yrityssaneeraukseen.

Lentoliikenteen vilkastuessa GoSleepin toiminta näyttää nyt valoisammalta.

Tämän vuoden helmikuusta alkaen lentomatkustajat ovat voineet lentoasemalla taas käyttää nukkumakapseleita. Nyt asemalla on 12 kapselia.

GoSleep toimitti kapselit, mutta nyt niitä vuokraa maailmanlaajuinen loungepalveluja tarjoava Plaza Premium Group. Ennen pandemiaa GoSleepin henkilökunta pyöritti itse kapselivuokrausta.

GoSleepin toimitusjohtaja Topi Piispanen kertoo, että yritys on toimittanut nukkumakapseleita tänä vuonna myös ulkomaille. Niitä on mennyt Piispasen mukaan muun muassa Yhdysvaltain, Saksan, Belgian, Alankomaiden ja Intian lentoasemille.

GoSleep on toimittanut nukkumakapseleita myös muihin tarkoituksiin.

”Kapseleita on mennyt toimistoihin ja sairaaloihin, jotka haluavat tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden ottaa napakat nokkaunet työpaikalla.”

”Lentoliikenteen vähentyessä odotusajat lentokentillä pidentyvät. Tämä luo kysyntää nukkumakapseleille.”

GoSleepin perustaja Jussi Piispanen arvioi nukkumakapselien kysynnän lisääntyvän jatkossa.

”Lentoliikenteen vähentyessä odotusajat lentokentillä pidentyvät. Tämä luo kysyntää nukkumakapseleille”, Jussi Piispanen arvioi.

Mitä sitten nokoset unimunassa maksavat? Esimerkiksi Schengen-alueen ulkopuolisilla lähtöporteilla olevissa kapseleissa tunnin piipahdus on maanantain hintojen perusteella 18 euroa.

Koko yön hinnaksi tulee puolestaan 72 euroa.

Katso täältä video vuodelta 2013, miten unimunat lanseerattiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat