Morsian neuloi super­vauhdilla oman hää­pukunsa – Hinnaksi jäi vaivaiset 400 euroa

Vantaalainen Veronika Lindberg Heino teki huiman suorituksen ja neuloi oman hääpukunsa vain 45 päivässä.

Veronika Lindberg Heino ja Jukka Heino menivät naimisiin 10. syyskuuta. Juhlia vietettiin oman uuden kodin pihalla Vantaalla.

4.10. 10:29

Kun omiin häihin oli aikaa enää viikko ja hääpuvun alaosa meni pieleen, sai hetkellinen epätoivo vallan Veronika Lindberg Heinon mielessä.

”Itku tuli, kun minun oli purettava iso osa alaosaa.”

Hetken nyyhkittyään hän nappasi puikot jälleen käsiinsä ja jatkoi. Ja valmista tuli.

Aikaa hääpuvun neulomiseen oli mennyt 45 päivän aikana noin 200 tuntia.

Aika harva morsian uskaltaisi ryhtyä moiseen projektiin, mutta Lindberg Heino ei ole harrastelijaneuloja. Hän on jo vuosia julkaissut neuleohjeita sosiaalisessa mediassa ja omalla Kutovakika-sivustollaan. Lisäksi häneltä ilmestyi tänä syksynä neulontakirja.

Hääpukuun meni puolitoista kiloa silkkilankaa.

Vaikka Lindberg Heino onkin parempi neuloja kuin moni muu, oli oman hääpuvun tekeminen silti riski.

”En ole koskaan aiemmin neulonut mekkoa, eikä minulla ollut valmista ohjetta mekolle. Alkuun mietitytti, että mitä, jos tästä tuleekin haute couture -luomuksen sijaan yöpyjaman näköinen mekko.”

Rohkeasti Lindberg Heino kuitenkin tarttui toimeen, kun valmismekoista ei löytynyt sopivaa mallia. Hän suunnitteli samalla kuin teki. Suurimman osan mekosta hän teki neulomalla, vain yläosan korsettiosuuden hän virkkasi.

Ja neulomista riitti, noin kuuden viikon ajan hän neuloi kaikkialla, bussissa, kotona, kahvilassa, noin viitisen tuntia päivässä. Toisinaan neulomiseen kului koko päivä.

”Perinteisesti tuleva mies ei saisi nähdä morsiamen hääpukua, mutta mies kyllä näki kaikki vaiheet.”

Aviomies, Jukka Heino kuvasi osan videosta, jonka Lindberg Heino latasi Youtubeen. Hääpuvun valmistusprosessista kertovasta videosta on tullut vajaassa kahdessa viikossa supersuosittu ja sen on nähnyt jo 2,4 miljoonaa ihmistä.

Mekon materiaali oli silkkilankaa ja sitä meni mekkoon puolitoista kiloa. Kolmesataa euroa maksaneiden lankojen lisäksi kustannuksia tuli silkkisestä aluspuvusta. Puku maksoi alle 400 euroa. Näin edullisesti puvun saa vain, jos sen tekee itse.

Jos joku haluaisi tilata Lindberg Heinolta samanlaisen, saisi hän varautua maksamaan siitä roimasti enemmän.

”Jos ajatellaan, että puvun tekemiseen meni 200 tuntia käsityötä, niin arvelisin, että hinta olisi jossakin 5 000–10 000 euron välissä.”

Monet seuraajat ovat pyytäneet Veronikalta puvun ohjetta, mutta sitä hän tuskin antaa, sillä ohjeen tekemisessä olisi kova työ.

Kun mekko valmistui oli Lindberg Heino siihen tyytyväinen.

”Siitä tuli melkeinpä parempi kuin ajattelin. Materiaali laskeutui tosi nätisti.”

Parin häitä juhlittiin 10. syyskuuta oman uuden kodin pihalla Vantaalla. Häämarssina soi Veronika Lindberg Heinon isän, Magnus Lindbergin, säveltämä häämarssi. Häämarssin voi kuulla Youtube-videon lopussa.

Veronika Lindberg Heinon ja Jukka Heinon häät olivat samalla tuparit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat