Korttelikino säästeli yli puoli vuosisataa upeita julisteita, jotka nostetaan vihdoin esille

Rekolan Kinolla järjestetään ainutlaatuinen vanhojen elokuvajulisteiden näyttely.

Elokuvien ystävät voivat tutustua vanhoihin leffajulisteisiin Rekolan Kinolla.

12.10. 11:09

Vantaalaisella Rekolan Kinolla järjestetään vanhojen elokuvajulisteiden näyttely. Näytteillä on 50 kappaletta kehystettyjä alkuperäisiä elokuvajulisteita eri vuosikymmeniltä.

Näyttelyssä voi lisäksi selailla yli tuhatta vanhaa digitoitua elokuvajulistetta näyttelyssä olevalla päätteellä.

Näyttelyn aikana kankaalle heijastetaan Peter von Baghin spiikkaamaa historiikkia suomalaisen elokuvan historiasta.

Elokuvajulisteet on saatu Rekolan Kinon toimintaa pitkään pyörittäneiden Eeva ja Veikko Salosen lapsenlapsilta, Anttoni Wikströmiltä ja Oskari Saloselta. Rekolan Kino aloitti toimintansa vuonna 1950, ja elokuvajulisteita on laitettu talteen 1950-luvun lopulta lähtien.

Näyttelyn järjestävät Rekolan Kinon tiloja ja toimintaa kehittävä Tila ja toiminta ry ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.

Näyttely on avoinna loka-, marras- ja joulukuussa kolme päivää kerrallaan. Lokakuussa näyttelyyn voi tutustua 17.–19.10.

Näyttelyn sisäänpääsymaksu on viisi euroa, ja tulot käytetään lyhentämättömänä kyseisten elokuvajulisteiden säilyttämiseen tuleville sukupolville.

Lue lisää: Vantaalla on poikkeuksellisen sitkeä pieni elokuvateatteri, joka on selvinnyt jaloilleen kerta toisensa jälkeen – ”Mummo ja vaari hyrisee pilven päällä tyytyväisyydestä"

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat