Pimeän kentän treeneistä tuli farssi: ”Vanhemmat eivät meinaa löytää omia lapsiaan”

Hiekkaharjussa sijaitsevalta kentällä pelataan palloa pimeässä, sillä uusia valoja on odotettu jo pitkään.

Hiekkaharjun Aktia-kentällä pelataan muutaman lampun varassa. Lamput ovat olleet rikki viime keväästä lähtien.

15.10. 13:00 | Päivitetty 18.10. 14:54

Jokainen jalkapalloa harrastava tietää, kuinka vaikeaa on joskus ennustaa pyöreän esineen liikehdintää kentällä.

Hiekkaharjun Aktia-kentällä kaupunki on tuonut ekstrahaastetta peliin, sillä kentän valoista toimii vain muutama. Syy ei ole energiansäästö, vaan Vantaan kaupungin verkkainen toiminta.

Kenttää hallinnoi Tikkurilan Palloseura, mutta valojen korjaus kuuluu Vantaan kaupungille. Tikkurilan Palloseura on laittanut palautetta valoista Vantaan kaupungille jo toukokuussa, mutta edelleen kentällä pelataan puolivaloilla.

”Olemme laittaneet palautetta usean eri kanavan kautta, välillä niihin on vastattu ja välillä ei”, kertoo Tikkurilan Palloseuran vuonna 2014 syntyneiden poikien joukkueenjohtaja Taru Pääkkönen-Sahlman.

”Poikani joukkueella on Instassa tili, ja vinkkasimme jopa siellä Vantaan kaupungin Instagram-tilin suuntaan. Siellä vastasivat, että laitamme korjauspyynnön eteenpäin.”

Kesällä valojen puuttuminen ei haitannut, mutta nyt syksyllä kentän pimeys tuo haasteita niin pelaajille kuin vanhemmille.

”Vanhemmat eivät meinaa löytää omia lapsiaan, kun samoissa asuissa pelaavista lapsista ei näe, kuka on kuka. Isät ja äidit etsivät lapsiaan ja toisin päin.”

Kentällä on neljä valonheitintä, ja yhdessä valonheittimessä on neljä erillistä lamppua. Yhdessä valonheittimessä yksikään lamppu ei toimi, muissa valonheittimissä lampuista toimii vain osa.

Vantaan kaupungin kiinteistöpalvelupäällikkö Jari Mattila kertoo, että valoja ei ole korjattu, koska muut työt ajoivat niiden edelle.

”Kiireellisimmät asiat tehdään ensin, ja tätä ei katsottu kiireelliseksi. Ja on tässä varmasti jonkinlaista tietokatkosta ollut myös. Tieto ei ole tullut meille asti.”

Nyt valot aiotaan kuitenkin korjata, ja Mattila lupaa, että työt aloitetaan heti ensi viikolla.

Se, ettei palloa tarvitse enää etsiä käsikopelolla pimeistä paikoista, tulee iloisena yllätyksenä kentällä pelaaville.

”On kyllä kiva, jos asia hoidetaan vihdoin kuntoon, kun joudumme näillä näkymin pelaamaan ulkokentällä tammikuuhun asti”, sanoo Pääkkönen-Sahlman.

Juttua täydennetty 18. lokakuuta kello 14.54: Pääkkönen-Sahlman on vuonna 2014 syntyneiden poikien joukkueenjohtaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat