Kryptisiä vaaleita kuvioita ilmestyi vesitorniin Myyrmäessä

Länsi-Vantaalla seisovassa vesitornissa on vaaleita merkintöjä. Hankepäällikkö selittää, mistä on kyse.

Myyrmäen vesitornin pinnassa on erikoisia merkkejä.

9.11. 10:40

Keskellä vantaalaista metsää kohoaa Myyrmäen vesitorni. Tavanomaiset graffitit ja töhryt peittävät vesitornin juurta, mutta tornin varressa on myös epätavallisempia kuvioita.

Valkoiset hieman huterat pystyviivat sekä satunnaiset ympyrät täplittävät betonin pintaa. Kaukaa katsottuna pystyviivat näyttävät ikään kuin varren saumoista valuisi jotain.

Läheltä katsottuna merkit näyttävät maalatuilta. Mistä on kyse?

Vaaleita merkkejä on pitkin tornin juurta.

”Kyse on vesitornin kuntokartoitukseen liittyvistä merkinnöistä”, kommentoi sähköpostitse hankepäällikkö Arto Mettinen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY).

Vesitorni aiotaan saneerata lähivuosina ja sen suunnittelu on alkanut, Mettinen jatkaa. HSY:llä on pääkaupunkiseudulla 12 vesitornia, ja niitä saneerataan aina tarpeen mukaan

”Tällä hetkellä on käynnissä Ilmalan toisen vesitornin saneeraus, viime vuonna valmistui Otaniemen vesitornin saneeraus”, Mettinen kertaa.

Vesitorneja käytetään veden varastointiin, pitämään yllä tasainen verkostopaine sekä turvaamaan veden riittävyys huippukulutuksen aikana.

HSY:n mukaan vettä pumpataan vesitorniin pienimmän kulutuksen aikana esimerkiksi aamuyöllä. Kovemman kulutuksen aikaan aamulla ja illalla vesisäiliöstä saadaan vettä tasaisella paineella sitä tarvitseville.

Lue myös: Haukilahden vesitorni on kuin ilmassa leijuva lautanen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat