Varusmiestä asemalla potkaissut mies putosi raiteille

Helsingistä Vantaalle matkalla ollut varusmies joutui osaksi välikohtausta, jonka päätteeksi mies putosi raiteille.

Välikohtaus tapahtui Myyrmäen asemalla.

21.11. 12:50 | Päivitetty 21.11. 13:32

Armeijan iltavapaiden pitäisi olla hetki levätä, mutta varusmies Miki Salonvaaralle torstai-iltainen matka oli kaukana rentouttavasta. Hän joutui Myyrmäen asemalla osapuoleksi yllättävään välikohtaukseen.

Helsingistä Vantaalle matkalla ollut Salonvaara yritti vaihtaa vaunua, sillä oli päätynyt kiireessä junan takimmaiseen kolkkaan. Oven toisella puolella seisoskeli selvästi päihtynyt mies, johon Salonvaara törmäsi.

Pahoitteluista huolimatta alkoi tapahtumakulku, jota Salonvaara ei osannut odottaa.

”Hyppäsi suoraan henkseleistään pois ja rupesi haastamaan riitaa”, Salonvaara kuvailee törmäyksen toisen osapuolen reaktiota.

Tilanne tuntui Salonvaarasta yllättävältä etenkin siksi, että hänellä oli yllään armeijan asu, joka yleensä kirvoittaa kanssakulkijoilta kunnioitusta.

Tällä kertaa pahoittelutkaan eivät auttaneet. Miehen muutaman hengen kaveriporukka saapui paikalle, ja törkeyksiä huudellut mies tarrasi Salonvaarasta kiinni. Varusmies pääsi kuitenkin irti miehen otteesta ja yritti jatkaa matkaansa. Silloin mies seurasi perässä ja yritti potkaista Salonvaaraa kylkeen.

”Mutta meni siitä vähän ohi, ja tämän momentumin seurauksena hän lensi sitten junan ja laiturin välistä sinne raiteille.”

Porukan loput jäsenet säntäsivät auttamaan pahaan rakoon joutunutta kaveriaan. Salonvaara jäi seuraamaan tilannetta, mutta siirtyi pian takaisin junaan. Juna seisoi paikallaan muutaman minuutin, mutta lopulta matka jatkui.

Aviapoliksen kohdalla kyytiin nousivat vartijat, jotka tulivat kyselemään Salonvaaralta tapahtuneesta. Raiteille pudonnutta vartijat eivät kuitenkaan yrityksistä huolimatta löytäneet, ja miehen kaverit vakuuttivat miehen jääneen jo junasta.

Lopulta Salonvaara pääsi perille ongelmitta, eikä tapahtumasta jäänyt kellekään osapuolelle pysyvää haittaa. Mietteliääksi se silti vetää, sillä miehen suuttumus tuntui niin yllättävältä ja perusteettomalta.

”Ja mitä tuollainen ihminen olisi valmis tekemään, jos siinä ei olisi ollut esimerkiksi kolmeakymmentä ihmistä ympärillä.”

VR:n viestinnästä vahvistetaan, että torstai-iltana Vantaan puolella on lähijunassa tapahtunut välikohtaus, jossa on käytetty hätäjarrua ja kutsuttu apuun vartijat.

Lue lisää: Kaksivuotias ehti junaan, mutta äiti ei – VR selvittelee kaoottisia sekunteja

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat