Naista häirittiin junassa, mutta kukaan ei puuttunut – Näin VR kommentoi

HS kertoi maanantaina R-junassa sattuneesta häirintätapauksesta. VR:n mukaan vastaavissa tilanteissa pitäisi ensisijaisesti ottaa yhteyttä junan henkilökuntaan.

Helsingin seudun lähijunapalveluista vastaa VR. Jos todistaa junassa häirintää, tulisi VR:n mukaan ottaa yhteys junan henkilökuntaan.

20.12.2022 9:52

Joukkoliikenteessä tapahtuu toisinaan ahdistavia tilanteita, joissa itseä tai kanssamatkustajaa häiritään sanallisesti tai fyysisesti.

HS kertoi maanantaina R-junassa sattuneesta välikohtauksesta, jossa kukaan ei puuttunut naismatkustajan kohtaamaan häirintään, vaikka tämä pyysi apua.

Lue lisää: Nainen joutui junassa ahdis­tavaan tilan­teeseen ja pyysi apua – kukaan ei mennyt väliin

VR:n turvallisuuspäällikkö Toni Pelin sanoo, että kanssamatkustajat voivat puuttua junissa todistamiinsa häirintätilanteisiin, jos kokevat sen itse turvalliseksi.

”Omaa harkintaa käyttäen voi mennä puuttumaan ja tehdä selväksi, ettei tuollainen käytös ole okei”, hän sanoo.

”Sekin voi jo auttaa, että menee juttelemaan häirinnän kohteelle eikä jätä tätä yksin.”

Ensisijaisesti häirintää todistaessa tulisi kuitenkin Pelinin mukaan aina ottaa yhteyttä junan henkilökuntaan. Konduktööri voi antaa kehotuksen lopettaa häiritsevä käytös ja jos tämä ei toimi, häirikkö voidaan poistaa junasta.

Tarvittaessa seuraavalle asemalle voidaan kutsua myös vartijat tai poliisit.

Jos konduktööriä ei vaunusta löydy, voi Pelinin mukaan lähiliikenteen junassa painaa sos-hätäpainiketta, joka avaa puheyhteyden veturin kuljettajan kanssa. Myös kuljettaja voi kutsua vartijat paikalle.

Lisäksi jokaisen junan eteisestä löytyy suora puhelinnumero VR:n turvakeskukseen, jolla saa yhteyden järjestyksenvalvontaan. Vakavammassa häiriö- tai vaaratilanteessa Pelin kehottaa soittamaan suoraan hätänumeroon 112.

”Jotkut tilanteet voivat myös olla helpompia purkaa ehdottamalla häiritylle, että vaihdetaan hänen paikkaansa junassa.”

Facebookissa Helsingin Puskaradio -ryhmässä aiheen ympärillä on viime päivinä käyty runsasta keskustelua.

Osa kommentoijista on kokenut, ettei joukkoliikenteen henkilökunta ole välttämättä puuttunut mitenkään häirintätilanteisiin tai uhria on kehotettu siirtymään häirikön sijasta.

Pelinin mukaan VR:n ohjeistus on, että henkilökunnan tulee aina puuttua vastaaviin tilanteisiin niitä havaitessaan. Konduktööri ei kuitenkaan välttämättä havaitse kaikkia tilanteita, hän sanoo.

”Jotkut tilanteet voivat myös olla helpompia purkaa ehdottamalla häiritylle, että vaihdetaan hänen paikkaansa junassa. Vaikka lähtökohtaisesti toki häiritsijä on se, jonka tulee poistua tilanteesta.”

VR:n tietoon asti tulee vuositasolla vain yksittäisiä junaliikenteessä sattuneita häirintätapauksia, Pelin kertoo. Hänen mukaansa niiden suhteen on nollatoleranssi.

Pelin kehottaa antamaan vastaavista tapauksista aina jälkikäteen asiakaspalautetta VR:lle, jotta niitä voidaan selvitellä tarkemmin.

”Emme hyväksy häirintää junissa millään tasolla, ja olen pahoillani, että matkustaja on joutunut kokemaan HS:n jutussa kuvatun tilanteen.”

Lue lisää: Kaksivuotias ehti junaan, mutta äiti ei – VR selvittelee kaoottisia sekunteja

Lue lisää: Mies putosi junan­raiteelle Espoossa: Häntä käytiin kurkkimassa mutta ei autettu

Lue lisää: Nainen elvytti tuupertunutta, samalla ohikulkijat yrittivät varastaa tavaroita

Lue lisää: Olemmeko turtuneet katujen kurjuuteen? Tutkijat kertovat, miksi meistä tuli kylmiä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat