Kauppa­keskus Myyrmanniin ilmestyi lento­kone

Kauppakeskuksen keskusaukiolla on maaliskuun puoliväliin esillä lentokonenäyttely, jossa voi ihailla 1,8 miljoonaa kilometriä Afrikassa lentänyttä Cessna-veteraania.

Lähetyslentojärjestö MAF:n Cessna -merkkisen koneen viimeinen merkittävä palvelutehtävä oli Tsadin nälänhädän uhrien auttaminen vuonna 1985.

24.1. 12:29

Vantaan Myyrmannin kauppakeskuksessa on nähtävillä Cessna-merkkinen lentokone. Myyrmanni kertoo Facebookissa, että kauppakeskuksen keskusaukiolle ”liidellyt” kone on nähtävissä 15. maaliskuuta saakka.

Kuusipaikkainen Cessna on valmistunut vuonna 1966. Se on suunniteltu lentämään lyhyiltä ja vaatimattomilta kiitoradoilta.

Lähetyslentojärjestö MAF:n (Mission Aviation Fellowship) kone lensi Afrikassa 20 vuoden aikana kaikkiaan 7 863 tuntia, taittoi 1,8 miljoonaa kilometriä ja kulutti loppuun kuusi moottoria, kauppakeskuksen verkkosivuilla kerrotaan. Kone kuljetti nälkäalueille esimerkiksi hätäapua, lääkkeitä, postia, lääkäreitä ja lähetystyöntekijöitä.

Cessnan viimeinen merkittävä palvelutehtävä oli Tsadin nälänhädän uhrien auttaminen vuonna 1985. Seuraavana vuonna eläköitynyt lentokone siirtyi Afrikasta Englantiin, josta MAF lahjoitti sen Suomeen lähetyslentäjien koulutuskäyttöön.

Suomessa kone ei suinkaan ole jäänyt toimettomaksi.

Cessna nähtiin parinkymmenen vuoden aikana nähty erilaisissa lähetys- ja ilmailu­tapahtumissa, joissa se lennätti yleisöä. Ajan rapistama kone kärsi kuitenkin Tukholman Brommassa lievän laskuvaurion, ja MAF:n Suomen-osasto päätti poistaa koneen aktiivikäytöstä.

Cessna lahjoitettiin Suomen Ilmailumuseon kokoelmiin, mutta se ei ole tilanpuutteen vuoksi voinut asettaa konetta näytteille. Konevanhus on kuitenkin ollut yleisön ihailtavissa erilaisissa näyttelyissä – nyt kauppakeskus Myyrmannissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat