Heurekassa avautuu lauantaina uusi näyttely, jossa kaikki saavat leikkiä

Heurekan lauantaina avautuva Leikin voima -näyttely on ylistyslaulu lapsuudelle, leikille ja uteliaalle maailmankatsomukselle.

Heurekan uusi näyttely kannustaa kävijöitä elinikäiseen leikkimiseen.

2.2. 15:07

Tiedekeskus Heurekassa avautuu lauantaina 4. helmikuuta uusi Leikin voima -näyttely, joka on rakennettu leikkitieteellisen puutarhan muotoon. Samalla myös planetaario avaa jälleen ovensa ilmastointiremontin jälkeen.

Leikin voima -näyttelyn tavoitteena on lisätä ymmärrystä leikin tärkeydestä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille ja kehitykselle. Näyttely on suunniteltu yhteistyössä varhaiskasvatuksen, leikin sekä leikkiympäristöjen asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa.

Näyttelyalue on jaettu viiteen leikin saarekkeeseen, jotka edustavat leikin erilaisia muotoja: hassuttelu, luovuus, seikkailu ja tutkiminen, uskallus sekä välittäminen. Vuorovaikutteisessa näyttelyssä on leikittävänä yli 20 erilaista leikkiä.

Leikeissä muun muassa seikkaillaan sokkeloissa, hypitään soivilla kivillä, lennätetään lehmää ja kerrotaan tarinoita. Näyttelyssä voi myös kokeilla nuoralla kävelyä, mökin tai sateenkaarisillan rakentamista, tutkia eläinhahmoja sekä tietysti pukeutua rooliasuihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat