Nämä kaksi vantaalaista ovat ehdolla Vuoden mummuksi

Kaksi vantaalaista mummua on ehdolla Vuoden mummuksi 2023. Finalisteja on yhteensä seitsemän eri puolilta Suomea.

Tittelin Vuoden Mummu sai viime vuonna Aila Bärlund Porista. Hänen seuraajansa julkaistaan ensi viikolla.

6.2. 15:10

Kaksi vantaalaista mummua on ehdolla Vuoden mummuksi 2023. Pirjo Reinikainen, 71, ja Aino Parkkonen, 85, ovat mukana seitsemän finalistin joukossa.

Reinikaista perustellaan Vuoden mummuksi muun muassa sillä, että hän on kuin toinen vanhempi kahdelletoista lapsenlapselleen ja häneltä löytyy aina aikaa heille.

Parkkosta puolestaan halutaan nähdä Vuoden mummuna, koska siitä huolimatta, että hänen elämänsä ei aina ole ollut helppoa, hän elää vielä 85-vuotiaana hyvin aktiivista elämää ja näyttelee, laulaa ja esiintyy.

Vuoden mummu tai pappa -tunnustuksen jakaa vanhusseurapalvelu Seurana. Seuranan toimitusjohtaja Mirka Saarinen kertoo, että ehdokkaita ilmoitettiin mukaan runsas määrä. Yli sata mummua ja pappaa haluttiin nähdä Vuoden mummuna tai pappana.

Heidän joukostaan valittiin seitsemän finaaliin.

”Tänä vuonna suurin osa ehdokkaista oli Mummuja, siksi finalistijoukko on Vuoden Mummu -painotteinen”, kertoo Saarinen.

Tämän vuoden finalistit ovat Reinikaisen ja Parkkosen lisäksi Lea Harjunen, 90, Sastamalasta, Anja Muurimäki, 89, Tampereelta, Pirjo Aaltonen, 52, Vehmaalta, Pekka Rantala, 73, Leppävedeltä sekä Sisko Laakkonen, 83, Nilsiästä.

Se, kuka heistä on Vuoden mummu tai pappa 2023, selviää maanantaina 13. helmikuuta.

Voittajan valitsee raati, joka koostu Mirka Saarisen lisäksi bloggaaja Maiju Hannolinista ja laulaja Eino Grönistä.

Vuoden mummu tai pappa on palkittu vuodesta 2020. Tunnustuksen tavoitteena on muun muassa nostaa arvostusta vanhuksia kohtaan ja onnellisen vanhuuden lisääminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat