Vantaan kirjastoissa kootaan perheille toiveiden mukaan räätälöityjä kirjapaketteja

Vantaan kirjastot kannustavat perheitä lukemaan kokoamalla toiveiden mukaan tehtyjä kirjapaketteja.

Valmiiksi koottuja kirjapaketteja voi noutaa kaikista Vantaan kirjastoista. Kuva Korson Lumon kirjastosta vuodelta 2003.

7.3. 9:18

Jos uusien kirjojen etsiminen lapsille tuntuu työläältä, apu löytyy nyt Vantaan kirjaston valmiiksi kootuista kirjapaketeista.

Vantaan kaupunginkirjaston uusi Kirjapaketit perheille -palvelu tarjoaa perheille toiveiden mukaan valmiiksi koottuja kirjapaketteja, jotka voi noutaa lähikirjastosta.

Palvelu toimii niin, että asiakkaat täyttävät kirjaston sivuilta löytyvän tilauslomakkeen ja ruksaavat listaan, minkä tyylisiä kirjoja haluavat pakettiin laitettavan.

Pakettiin voidaan koota kaikenlaisia kirjoja pahvisivuisista ensikirjoista satuihin ja kuvakirjoista lasten romaaneihin. Myös aikuisten tietokirjoja lapsiperhettä koskettavista aiheista voi tilata.

Kirjaston työntekijä kokoaa paketin ja tilaaja saa ilmoituksen, kun se on kokonaisuudessaan noudettavissa.

”Haluamme madaltaa kynnystä kirjaston käyttöön ja palvella lapsiperheitä entistä paremmin. Kirjapaketit auttavat tuomaan lukemista osaksi kiireistä arkea”, kertoo palvelun kehittänyt erikoiskirjastonhoitaja Pauliina Eriksson kirjaston lähettämässä tiedotteessa.

Palvelua on kokeiltu aiemmin Kivistön ja Pointin kirjastoissa. Positiivisen palautteen myötä palvelu on nyt laajentunut kaikkiin Vantaan kirjastoihin.

Palvelu on aluksi saatavissa neljällä kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi, ja se on maksuton.

Lue lisää: Helsinki-Vantaa palkittiin kokoluokassaan Euroopan parhaana lentokenttänä

Lue lisää: Rekolan kirppu­­torin vyyhti paisuu: Poliisi löytänyt valtavan määrän varastettua tavaraa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat