Teinipoika toivoi Louis Vuitton -mattoa, vantaalainen äiti keksi suunnata rautakauppaan

Kun Janni Sellgrenin teini-ikäinen poika kertoi haluavansa Louis Vuittonin maton, ei äiti jäänyt toimettomaksi.

Janni Sellgren leikkasi Louis Vuittonin logosta sapluunan ja maalasi sen spraymaalin avulla mattoon.

| Päivitetty

Kun vantaalaisen Janni Sellgrenin pojan huoneeseen tarvittiin uutta mattoa, hän tiedusteli, millaista mattoa 17-vuotias toivoisi.

Poika ei turhia kursaillut vaan ilmoitti haluavansa muotibrändi Louis Vuittonin maton.

”Nämä kaikki luksusmerkithän ovat nyt teinien suosiossa, pitää olla Guccia ja muuta”, Sellgren kertoo.

”Ja meillä kun on hyvä huumorintaju perheessä, pitihän se arvata, että poika heittää vastaukseksi yhden maailman kalleimmista merkeistä.”

Sellgren ja hänen miehensä naureskelivat hetken pojan vastaukselle mutta lähtivät kuitenkin miettimään, mistä Louis Vuittonin maton voisi mahdollisesti saada.

Sellgren alkoi googlettaa asiaa ja nopeasti selvisi, ettei brändi valmista suuria lattiamattoja. Tämän jälkeen mieleen tuli, voisiko jokin yritys painattaa Louis Vuittonin logon mattoon, mutta siinä ongelmaksi muodostuivat tekijänoikeus­kysymykset.

”Mieheni keksi, että mitä jos maalaisi itse maton spraymaalilla. Lähdin siitä sitten ostamaan Askosta halpaa mattoa ja K-Raudasta spraymaalia”, Sellgren kertoo.

Varsinainen toteutus oli lopulta melko helppo. Sellgren katsoi netistä mallia ja piirsi itse Louis Vuittonin logon pahviin sekä leikkasi siitä mattoveitsen avulla sapluunan.

Sitten harmaa matto maalattiin mustalla spraymaalilla niin, että maton keskelle muodostui ikoninen ”LV”-logo. Maali kuivui Sellgrenin mukaan nopeasti ja alustavasti vaikuttaa siltä, että se pysyy matossa oikein hyvin.

Matto jätettiin torstaina varmuuden vuoksi yöksi kuivumaan Sellgrenin työpaikalle. Illalla kotona hän näytti pojalleen siitä valokuvaa.

”Poika oli heti, että ’mistä sä löysit Louis Vuittonin maton?’ Eli täydestä meni”, hän kertoo nauraen.

Askon matto kustansi 40 euroa ja spraymaali 15 euroa, eli yhteensä matolle tuli hintaa noin 55 euroa. Aikaa projektiin kului kokonaisuudessaan muutama tunti.

”Jos voisi ostaa aitoja Louis Vuittonin mattoja, ne maksaisivat varmasti tuhansia ellei kymmeniätuhansia euroja. Eiköhän tästä poika saa useammaksi vuodeksi hyvän maton”, Sellgren toteaa.

Lue lisää: Uusi ilmiö valtaa nyt kauppa­keskuksia – ”Juuri kukaan kavereistani ei osta vaatteita uutena”

Lue lisää: Onko tässä sääntö-Suomen keski­piste? Hakunilan uima­hallissa lähes kaikki on kielletty

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat