Somessa leviää 15-vuotiaan Käärijän haastattelu: ”Minulla ei ole niin sanottua parasta kaveria”

Kirkko ja kaupunki -lehti haastatteli 15-vuotiasta Käärijää vuonna 2009, ja nyt juttu leviää sosiaalisessa mediassa.

Käärijää eli Jere Pöyhöstä haastateltiin jo 14 vuotta ennen euroviisusuosiota.

| Päivitetty

Kirkko ja kaupunki -lehden 14 vuotta vanha nuorisojuttu nousi Euroviisujen jälkeen lehden verkkosivujen luetuimpien listan kärkipäähän, ja on siellä edelleen.

Syynä on viisukakkonen Käärijä eli Jere Pöyhönen. Jutussa 15-vuotias Pöyhönen kertoo Kirkko ja kaupunki -lehden jutussa vapaa-ajastaan, perheestään ja moponsa kunnostamisesta. Jutussa on haastateltu myös kaksi muuta nuorta.

Teini-Käärijän päivät ovat jutun mukaan koostuneet muun muassa sisustus- ja verhoilualan opinnoista, jääkiekkotreeneistä, tietokonepeleistä ja kavereiden kanssa hengailusta.

”Eniten minulla menee aikaa kavereiden kanssa olemiseen, paitsi just nyt, kun kavereilla on koeviikko. Kaikki kaverini ovat nimittäin lukiossa. Minulla ei ole niin sanottua parasta kaveria, vaan kaikki kaverit ovat tasavertaisia”, Pöyhönen kertoo jutussa.

Juttu on kerännyt niin paljon lukijoita, että seurakuntalehden verkkosivut kaatuivat kello kahden jälkeen keskiviikkona.

Lue lisää: Käärijä-huuma kaatoi seurakunta­lehden verkko­sivut

Juttu leviää nyt sosiaalisessa mediassa. Yhtenä syynä lienee se, että Kirkko ja kaupunki -lehden entinen päätoimittaja Jaakko Heinimäki jakoi sen Twitter-tilillään tiistai-iltana.

Twiitti oli keskiviikkona alkuiltapäivästä kerännyt yli kuusisataa tykkäystä.

Lehden nykyinen päätoimittaja Pauli Juusela kertoo HS:lle, että Pöyhösen haastattelun suosio on huomattu keskiviikkona toimituksessa. Juttua jaettiin lehden sosiaalisessa mediassa jo Käärijän voittaessa Uuden musiikin kilpailun helmikuussa.

15-vuotias Pöyhönen kertoo jutussa, että hänen suhteensa vanhempiinsa ja kahteen sisarukseensa ovat hyvät. 29-vuotias Pöyhönen on jatkanut perheensä kiittelemistä myös viisuhuumassa tänä vuonna.

Kirkko ja kaupunki -lehden jutussa Pöyhönen kertoo väleistään vanhempiinsa:

”Vaikeista asioista puhuisin ehkä vanhemmille. Kun ei ole ollut vaikeuksia, niin en tiedä. Minulla on ollut vaan pikkujuttuja, jotka on voinut selvittää ihan itse. Varmaan puhuisin iskälle ekana, jos tulisi jotain ongelmia.”

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat