Ohjeistus Vieraskynä-kirjoituksen lähettämiseen

5.2.2020 14:46

Vieraskynät ovat noin 4300 merkin mittaisia asiantuntijatekstejä. Pituuteen lasketaan mukaan myös välilyönnit. Kirjoituksia voi tarjota Vieraskynän sähköpostisoitteeseen hs.artikkeli@hs.fi.

Vieraskyniä julkaistaan yleensä neljänä päivänä viikossa: maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Kirjoitukset julkaistaan Helsingin Sanomissa painetussa lehdessä pääkirjoitusaukeamalla ja verkossa osoitteessa www.hs.fi.

Haemme palstalle ensisijaisesti väitteellisiä, analyyttisiä ja ajankohtaisia tekstejä, jotka perustelevat kirjoituksessa esitettyä näkemystä jäsennellysti argumentoiden. Vieraskynät ovat uusia keskustelunavauksia, eivät vastauksia tai jatkokeskustelupuheenvuoroja aiemmin julkaistuihin artikkeleihin.

Vieraskynä-tekstillä voi olla korkeintaan kaksi kirjoittajaa. Kirjoittajien tausta esitellään lyhyesti tekstin lopussa.

Kirjoituksen yhteydessä julkaistaan myös kasvokuva kirjoittajista. Riittävän painoresoluution takaamiseksi tarvitsemme kuvat vähintään 200 kilotavun kokoisina liitetiedostoina.

Vieraskynä-tarjontaa on paljon, ja vain osa tarjotuista teksteistä päätyy julkaistavaksi. Luemme kuitenkin kaikki tarjoukset ja pyrimme vastaamaan niihin nopeasti. Vieraskynistä ei makseta kirjoituspalkkioita.

Luitko jo nämä?