Koti    |   Keskellä kämmentä

Katsastaen matka menneisyyteen

Terkkuja Neukkulasta! Pelmahti nostalgisen kekkoslovakialainen tuulahdus, kun piti hoitaa semmoinen pikkuasia kuin pojan mopon rekisteröinti. Heti aamusta se ei katsastusasemalla onnistunut, koska selityksen mukaan "Johanna" – ilmeisesti rekisteröintivastaava – tuli töihin vasta kymmeneksi.

Tilaajille

Terkkuja Neukkulasta! Pelmahti nostalgisen kekkoslovakialainen tuulahdus, kun piti hoitaa semmoinen pikkuasia kuin pojan mopon rekisteröinti.

Heti aamusta se ei katsastusasemalla onnistunut, koska selityksen mukaan "Johanna" – ilmeisesti rekisteröintivastaava – tuli töihin vasta kymmeneksi.

Meitä kehotettiin menemään saman ketjun toiselle asemalle, jossa kuulemma jo rekisteröitiin.

Totta mooses sielläkin oli jonoa, ja katsastukseen tulevat otettiin vuoronumeroista huolimatta meidän ohi, koska "pojille pitää saada töitä". – Sinänsä on hienoa, että nomenklatuura huolehtii myös halliproletariaatin työllisyydestä!

Jonoa pidensi sekin, että välillä piti ottaa puhelimitse vastaan katsastusvarauksia, ja kävipä konttorissa käpykakkukauppiaskin tarjoamassa herkkujaan virkailijoille.

Lopulta meidät otettiin armollisesti vastaan, mutta yhteydet vakuutusyhtiöön eivät pelanneet. Virkailija ehdotti, että jättäisimme liput ja laput sinne, ja he sitten postittaisivat ne myöhemmin perässä.

Korjasin proopuskat tiskiltä ja poistuin pojan kanssa mustana tästä "palvelu"pisteestä. Pojan piti ehtiä vielä kouluunkin.

Koulun jälkeen palasimme lähtöruutuun. Asemalla valiteltiin ensin, että "Johanna" on nyt syömässä. Toinen virkailijoista päätti kuitenkin huimapäisesti kokeilla hommaa ja sujuihan se, mitenkuten.

Mopo tuli rekisteröidyksi hintaan 11,20 euroa. Siihen tuhraantui osapuilleen yhtä paljon aikaa kuin edellisessä autoni katsastuksessa, joka maksoi 85 euroa. Ymmärsin, miksi jonkin onnettoman 15-vuotiaan nulikan mopo ei katsastajia juuri kiinnosta.

On katsastusfirmalla sentään ironian taju tallella; ketjun nimi on HelppoKatsastus.

Valtion katsastusmonopolin "vapautti" eli myi pöljyyksissään puoli-ilmaiseksi alan virkamiehille silloinen liikenneministeri Kimmo Sasi (kok) vuonna 2003.

Seuraavana vuonna katsastusyhtiöiden oligarkit keekoilivatkin verotilaston miljonäärikerhossa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää