Sähköautoja pitäisi olla 10 vuoden päästä moninkertainen määrä, mutta niiden lataus aiheuttaa riitoja taloyhtiöissä – ”Tahtotila on sellainen, että ei lähdetä tähän” - Koti | HS.fi
Koti

Sähköautoja pitäisi olla 10 vuoden päästä moninkertainen määrä, mutta niiden lataus aiheuttaa riitoja taloyhtiöissä – ”Tahtotila on sellainen, että ei lähdetä tähän”

Taloyhtiöissä sähköautojen latauspisteitä rakennetaan vielä hitaasti. Periaatteessa on mahdollista, että asunto-osakeyhtiö torppaa yhden osakkaan latauspistehankkeen.

Peter Brandt lataa sähköautoaan taloyhtiönsä autohallissa. Kuva: Mika Ranta / HS

Julkaistu: 29.9.2017 9:18

Helsingin Jollaksentiellä asuvan Peter Brandtin, 59, Tesla-merkkinen sähköauto on valmis lähtöön. Parkkihallin seinässä olevan laturin johto on vielä kaarassa kiinni ja sinisenä hehkuvalla ruudulla lukee charging complete.

”Tämä on meidän taloyhtiömme ensimmäinen täysin sähköllä kulkeva auto. Istun taloyhtiön hallituksessa ja yritin pyytää, voisiko taloyhtiöön hankkia sähköauton latauspisteen. Vaikka ilmoitin, että muille osakkaille ei koidu tästä kustannuksia, moni heistä suhtautui silti suunnitelmaan nihkeästi”, Brandt sanoo.

Luetuimmat - Koti

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat