Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan 100 miljoonan euron Wood Cityn puukerrostaloista on löytynyt hometta – Mikrobivauriot ovat olleet tiedossa jo puoli vuotta

Peliyhtiö Supercell ilmoitti lokakuussa ostavansa Wood Citystä toimistotalon uudeksi pääkonttorikseen. Wood Cityssä sovelletaan ensimmäistä kertaa Suomessa menetelmää, jossa monikerroksisia massiivipuurakennuksia rakennetaan esivalmistetuista elementeistä. Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan professorin mukaan elementtien liitoksissa on ollut puutteita.

Wood City -kortteliin on rakenteilla kaksi Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston rakennuttamaa puukerrostaloa, toimistotalo, hotelli ja pysäköintitalo. Kuva on otettu työmaalta lokakuussa.

| Päivitetty

Helsingin Jätkäsaareen rakentuvan Wood City -puukerrostaloalueen taloissa on ilmennyt kosteuteen liittyviä ongelmia, jotka voivat olla vakavia. Puuelementtien liitoskohdista on löytynyt mikrobivaurioita.

”Rakennusaikaisen kosteudenhallinnan osalta kaikki ei mennyt suunnitelmien mukaan”, sanoo Tampereen teknillisen yliopiston rakennusfysiikan professori Juha Vinha.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat