Sisäilmaongelmat vähenisivät, jos muovimaton liimaus suoraan betonin päälle kiellettäisiin – väliin kannattaa asentaa tietynlainen tasoite ja varmistaa, että betoni on kuiva - Koti | HS.fi

Sisäilmaongelmat vähenisivät, jos muovimaton liimaus suoraan betonin päälle kiellettäisiin – väliin kannattaa asentaa tietynlainen tasoite ja varmistaa, että betoni on kuiva

Tamperelais­tutkimuksen mukaan ongelmia olisi vähemmän, jos muovimaton ja betonin välissä käytettäisiin asennusalustana tietynlaista tasoitetta ja jos betonin kosteuspitoisuus arvioitaisiin huolella.

Kosteusmittausten avulla selvitetyt betonin kuivumisajat voivat olla jopa kolme neljä kertaa pidempiä kuin nykyisissä ohjeissa suositellaan.

14.4.2018 16:34

Muovimattoa ei saa liimata suoraan betonin päälle. Maton ja betonin väliin kannattaa asentaa puskuriksi matala-alkalinen tasoite, ja silloinkin pitäisi varmistaa, ettei betonin suhteellinen kosteus olisi liian korkea.

Tämä käy ilmi Tampereen teknillisen yliopiston tutkimuksesta, jossa selvitetään, miksi ja millaisissa oloissa muovimatolla päällystettyihin eri ikäisiin lattioihin tulee kosteusvaurioita. Tutkimus alkoi rakennustekniikan laboratoriossa viime vuoden keväänä ja valmistuu ensi syksynä, mutta jo nyt on saatu alustavia tuloksia ensimmäisistä koekappaleista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat