MAINOS:

Kesätarjous! HS Digi 5,95€/kk vain tänään. Tilaa nyt! Aikaa tehdä tilaus:

Koti

Tällaisilta näyttävät Suomen kalleimmat myynnissä olevat kesäasunnot

Luksusta voi käytännössä olla vain sijainti muilta piilossa sekä hulppeat maisemat.

Raaseporin Strömsön saaressa on myynnissä vapaa-ajanasunto, jonka hintapyyntö on 4,2 miljoonaa euroa. Se on kallein Suomessa myynnissä oleva kesämökki.

Moderni, vuonna 2011 valmistunut merenrantahuvila sijaitsee viiden hehtaarin niemellä. Huvilassa on 320 neliötä ja viisi huonetta, keittiö, kaksi kylpyhuonetta, sauna, neljä vessaa, kodinhoitohuone ja vaatehuone.


Lisäksi siihen kuuluu 900-neliöinen osittain katettu terassi uima-altaineen sekä suojaisa venesatama.

Rakennusoikeuttakin on jäljellä, ja kauppaan kuuluu Strömsön Klubin jäsenyys. Jäsenyys on perhekohtainen ja oikeuttaa käyttämään saaren palveluita sekä oleskelemaan uimarannalla ja allasalueella. Lisäksi maksetaan vuosimaksua.


Tällaisia monen miljoonan euron hintaisia loma-asuntoja myydään Suomessa vähän. Niitä ylipäänsä tulee myyntiin harvoin.

Westatuksen kiinteistönvälittäjä Pasi Saari kertoo, että Strömsön huvila on ollut myynnissä pitkään.

 

”Tällaisissa kohteissa myyntiaikaa ei voi ennustaa.”


Pari kesää sitten huvilalle löytyi ulko­maalainen ostaja. Kaupat kariu­tuivat kuitenkin siihen, että ostajan vaimo pelkäsi vene­matkaa.

”Ja jos pelkää venematkaa, sitten ei kannata ostaa mökkiä saaresta”, kiinteistön­välittäjä sanoo.

Saaren mukaan usean miljoonan euron hintaisia kohteita myydään Suomessa yksittäisiä kappaleita. Hän ei lähde arvaamaan, milloin Strömsö myydään.

”Tällaisissa kohteissa on hyvin tiedossa, ettei myynti­aikaa voi ennustaa”, Saari sanoo.


Toiseksi kallein lomakiinteistö sijaitsee harvinaisen keskeisellä paikalla, Helsingin Vuosaaren Kallahdenniemessä. Palvelut ovat lähellä, eikä metrollekaan ole matkaa kuin pari kilometriä.

Kiinteistöä myydään jostain syystä mökkinä tai huvilana, mutta käytännössä se on kallis omakotitalo Helsingissä.

Vuonna 1964 rakennetussa merenrantahuvilassa on yli 300 neliötä. Huoneita on kuusi tai seitsemän, ja talossa on myös oma viinikellari.

 

Miljoonahuvilat sijaitsevat useimmiten Helsingin ja Tammisaaren välillä.

Yli miljoonan euron kesämökkejä yhdistää se, että suurin osa niistä sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä joko rannikolla tai saaressa.

Kiinteistömaailma Espoon yrittäjä Hannu Salon mukaan miljoonamökit sijoittuvat pääasiassa Helsingin ja Tammisaaren välille. Arvokiinteistöillä pitää olla oma ranta ja laituri, joka on riittävän syvä purjevenettä tai isoa moottorivenettä varten.

Näkymien pitää olla uniikkeja ja rannan aueta etelän, lounaan tai lännen suuntaan.

”Itä tai pohjoinen harvoin käy”, Salo kertoo.

 

”Ne on rakennettu omistajan unelmien täyttämiseksi.”

Hannu Salolle on juuri tullut myyntiin yli miljoonan euron kohde niin ikään Strömsöstä. Salon mukaan Strömsö on ”hyvin uniikki” saari, jossa on kalliita villoja.

Ja uniikki on juuri sitä, mitä yksityisyyden lisäksi yli miljoonan euron vapaa-ajanasuntojen ostajat arvostavat.

Salon mukaan kallis kakkosasunto on tyypillisesti tunnetun arkkitehdin suunnittelema eikä sen rakentamisessa ole juuri rahaa säästelty.

”Ne on rakennettu omistajan unelmien täyttämiseksi. Siksi myös niiden myyntihinnat ovat kovia”, Salo sanoo.


Kolmanneksi kallein myynnissä oleva kesämökki löytyy perinteiseltä mökkialueelta Savonlinnasta. Ja perinteiseltä Kongonsaaressa sijaitseva luksusmökki myös näyttää: se on rakennettu pyöröhirsistä.

Vapaa-ajanasunnossa on 235 neliötä ja hintapyyntö on 2,3 miljoonaa. Talossa on viisi huonetta, keittiö, ruokailutila, kaksi kylpyhuonetta ja kaksi vessaa.

Tontilta löytyy oma laituri, johon pääsee välittäjän mukaan ”isommallakin veneellä”. Kiinteistöön kuuluu myös erillinen vierastalo sekä oma pieni saari.

Kohdetta markkinoidaan myös sijoittajalle tai rakentajalle. Rakennusoikeutta on runsaasti jäljellä, sillä koko tontilla sitä on peräti 2 000 neliötä. Myynti-ilmoituksen mukaan kiinteistöä voi jatkojalostaa matkailukäyttöön tai tontille voi rakentaa useampia lomarakennuksia.


Voisi luulla, että arvokkaita vapaa-ajanasuntoja myytäisiin myös arvokkaan näköisillä kuvilla. Näin ei suinkaan aina ole. Monissa myynti-ilmoituksissa on paljon ulkokuvia, ja laadusta päätellen ne ovat välittäjän itsensä nappaamia.

Sisällä kiinteistössä ei välttämättä ole stailattu mitään – ei edes pedattu sänkyä.


Porkkalassa on myynnissä 162-neliöinen kohde hintaan kaksi miljoonaa euroa. Kohdetta myydään muun muassa kuvalla makuuhuoneesta, jossa on tyhjän parisängyn päällä useita vielä pakkauksessa olevia tyynyjä.

Mökki selvästi odottaa uusia vuokralaisia, jotka tuovat omat lakanansa mukanaan.

Porvoossa puolestaan on myynnissä komea yli satavuotias huvila. Kohteen myyntiä voisi edistää se, että sen sisustuksessa olisi yhtenäinen linja. Lähes 1,5 miljoonan euron kakkoskotina markkinoitu vapaa-ajanasunto näyttää kuvissa kovin levottomalta.

Keittiön tasolle on jätetty oliiviöljypullot sekä chilikastikkeet ja pöydälle talouspaperirulla. Ammattikuvaaja vähintään poistaisi kaikki häiritsevät yksityiskohdat kuvista.

Ulkoa ja sisältä talo on ylipäänsä kuin kaksi eri maailmaa.


Paraisilla taas on myynnissä 1,67 miljoonan euron kohde, jota ei ole sisustettu ollenkaan. Pinnat kiiltelevät uututtaan tyhjissä huoneissa – mikä on kummallista, kun ottaa huomioon, että nykyään Kallion yksiötkin stailataan myyntiä varten.

Sitä vastoin toinen Paraisilla sijaitseva vapaa-ajanasunto, yli 300-neliöinen kiinteistö Nauvon rannalla näyttää enemmän siltä, miltä voisi yli miljoonan euron kesämökin kuvitella näyttävän – miljoonan euron mökiltä.

 

Venäläiset ostajat ovat kadonneet.

Ketkä näitä kalliita unelmia sitten ostavat? Vielä runsaat kymmenen vuotta sitten moni ostaja tuli Venäjältä, mutta Hannu Salon mukaan venäläiset ovat kadonneet markkinoilta.

Nyt todennäköisin ostaja on suomalainen noin kuusikymppinen yrittäjä, joka on saanut ylimääräistä rahaa myymällä yrityksensä.

Osa ostajista on Suomeen palaavia ihmisiä, jotka ovat tehneet hyvän uran ulkomailla ja arvostavat Suomen luontoa ja rauhaa.

Salon mukaan kalliit kesämökit ovat käyneet ihan hyvin kaupaksi viime aikoina, kun kuluttajien luottamus talouteen on ollut korkealla. Hän muistuttaa kuitenkin, että kalliiden vapaa-ajanasuntojen kauppa ei ole kovin suhdanneherkkää.

Lue myös: Mökkien hinnat laskivat hieman mutta kauppa piristyi – Katso HS:n laskurista, miten hinnat ovat muuttuneet omassa mökkikunnassasi

Lue myös: Harkitsetko mökin ostoa sijoitusmielessä? Muista, että oikeastaan mitään ei voi laskea arvonnousun varaanSuomen kalleimmat myytävänä olevat mökit

1. Merenrantahuvila, Raasepori: 4,2 miljoonaa euroa

320 neliötä, tontti 5 hehtaaria
2. Merenrantahuvila, Helsinki: 2,58 miljoonaa euroa

317 neliötä, tontti 3 193 neliötä
3. Hirsihuvila saaressa, Savonlinna: 2,5 miljoonaa euroa

245 neliötä (kaksi asuinrakennusta), tontti 10,18 hehtaaria
4. Saaristohuvila, Porkkala: 2 miljoonaa euroa

162 neliötä (kaksi asuinrakennusta), tontti 4,29 hehtaaria
5. Saaristohuvila, Parainen: 1,67 miljoonaa euroa

172 neliötä, tontti 5,7 hehtaaria
6. Saaristohuvila, Parainen: 1,59 miljoonaa euroa

300 neliötä (kolme asuinrakennusta), tontti 2,7 hehtaaria
7. Merenrantahuvila, Pyhtää: 1,495 miljoonaa euroa

269 neliötä (kaksi asuinrakennusta), tontti 1,52 hehtaaria
8. Merenrantahuvila, Porvoo: 1,49 miljoonaa euroa

250 neliötä, tontti 1,15 hehtaaria
9. Merenrantahuvila, Espoo: 1,49 miljoonaa euroa

172 neliötä, tontti 1,38 hehtaaria
10. Ruokolahti: 1,29 miljoonaa euroa

266,6 neliötä, tontti 3,3 hehtaaria
Ilmoitukset on poimittu Oikotieltä 11.6. Mukaan ei ole otettu hiihtokeskusten mökkejä eikä lomakyliä tai kartanoita. Oikotie kuuluu samaan Sanoma-konserniin kuin Helsingin Sanomat.

Lue lisää juttuja aiheesta HS:n Mökkiekstrasta.

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Poliisit tutkivat tunteja kuolleen vauvan tapausta New Yorkissa, ensi­hoitajat totesivat lapsen jo kuolleeksi – vasta oikeus­lääkäri tajusi, että kyseessä oli nukke

  2. 2

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  3. 3

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  4. 4

   Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

   Tilaajille
  5. 5

   Katajanokalla on niin erityislaatuinen 355-neliöinen jugendasunto, ettei sen arvoa voi mitata rahassa

  6. 6

   ”Kukkaisekonomi” Mari Männistö nousee Helsingin kulttuurijohtajaksi – vasemmistoliiton ja perussuomalaisten edustajat vastustivat päätöstä

  7. 7

   Kieli viestii voinnistasi: Nämä merkit kielessä kertovat stressistä, puutos­tiloista tai jopa suolisto­sairaudesta

   Tilaajille
  8. 8

   Kun Riku Rantala halusi lahjoittaa Suomelle muovi­pussillisen rahaa, valtio keksi ohjeistaa kansalaisia lahjoituksista – Poliisihallitukselle tämä ei käynyt

  9. 9

   Suomalaisten keskipalkka kahdeksanneksi korkein Euroopassa, listaus näyttää 32:n maan palkkaerot

  10. 10

   Tiedustelupalvelu: Saksassa asuu lähes 13 000 väkivaltaista äärioikeistolaista

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  2. 2

   Maailman parhaaksi valittua suomalaista tv-sarjaa on pidetty kommunistien propagandana ja suuruudenhulluuden huipentumana

   Tilaajille
  3. 3

   Katajanokalla on niin erityislaatuinen 355-neliöinen jugendasunto, ettei sen arvoa voi mitata rahassa

  4. 4

   Väestöliitto jakoi ihmiset kahteen tyyppiin sen mukaan, kuinka he käyttäytyvät parisuhteessa – Testaa, kumpaan ryhmään kuulut

  5. 5

   Suomalaisten keskipalkka kahdeksanneksi korkein Euroopassa, listaus näyttää 32:n maan palkkaerot

  6. 6

   Kieli viestii voinnistasi: Nämä merkit kielessä kertovat stressistä, puutos­tiloista tai jopa suolisto­sairaudesta

   Tilaajille
  7. 7

   Toistakymmentä ihmistä jahtasi epäiltyä kissavarasta Vallilassa keskellä yötä – 21-vuotias Boris-kissa löytyi punavuorelaisesta galleriasta

  8. 8

   Taapero, parisuhde kriisissä ja rakennus­työmaa – Kun kuukautiset olivat myöhässä, kolmen lapsen äidillä oli edessään kipeä ratkaisu

   Tilaajille
  9. 9

   Omakotitalon saa pääkaupunkiseudulla jopa alle 100 000 eurolla – tällainen on halvimpien talojen kunto

  10. 10

   Poliisit tutkivat tunteja kuolleen vauvan tapausta New Yorkissa, ensi­hoitajat totesivat lapsen jo kuolleeksi – vasta oikeus­lääkäri tajusi, että kyseessä oli nukke

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mummotunnelissa pariudutaan perinteisellä tyylillä

   Tilaajille
  2. 2

   Psykologi Pertti Hakkarainen on kohdannut satoja raiskaajia ja sanoo, että monilla on heistä väärä käsitys – Siksi uhri ei voi tunnistaa tekijää etukäteen

   Tilaajille
  3. 3

   JVG:n jättihitti näkyy yhä somepäivityksissä, vaikka sen sanoitus on vuosien ajan ymmärretty väärin – VilleGalle paljastaa salaisuuden Häissä-kappaleen menestyksen taustalta

   Tilaajille
  4. 4

   1950-luvulla keksittiin poltto­moottori, joka olisi voinut leikata suuren osan autojen päästöistä, mutta sitä ei koskaan otettu laajasti käyttöön

   Tilaajille
  5. 5

   Nike sijoitti urheilumuoti­kauppaansa realistisen näköisen nais­malli­nuken, ja vihan, ilkeilyn ja kommentoinnin määrä kasvoi käsittämättömäksi

  6. 6

   Tokmanni myy juhannustorttua, joka näyttää aivan runebergintortulta – soitimme, ja sitten paljastui jotain vielä järkyttävämpää

  7. 7

   Ennennäkemätön romahdus yhdessä Suomen parhaista lukioista: 35 opiskelupaikkaa täyttämättä, sisään jopa 7,0:n keskiarvolla

  8. 8

   Onko toivo jo mennyt? HS:n erikoisartikkeli vie Amazoniaan, missä maailman keuhkot yskivät uhkaavasti

   Tilaajille
  9. 9

   MTV:n entinen päällikkö joutuu käräjille epäiltynä seksikumppaneiden salakuvaamisesta

  10. 10

   Tyhjenevä saksalais­kaupunki houkuttelee uusia asukkaita ilmaisella asumisella: Suomalainen pariskunta tarttui tarjoukseen

   Tilaajille
  11. Näytä lisää