Urakoitsija laskutti remontin tilaajaa yli sadasta työtunnista, vaikka töitä oli tehty vain vähän – Näin varmistat, että remonttimiehet eivät vetelehdi - Koti | HS.fi

Urakoitsija laskutti remontin tilaajaa yli sadasta työ­tunnista, vaikka töitä oli tehty vain vähän – Näin varmistat, että remontti­miehet eivät vetelehdi

Remontin tilaaja haluaisi totta kai maksaa vain oikeasti tehdyistä töistä. Mutta saako kodissaan tarkkailla valvontakameralla, vetävätkö remonttimiehet lonkkaa vai painavatko töitä niska limassa?

Remonttimiehiltä kannattaa edellyttää tuntilistojen tekoa, jotta selviää, mitä minäkin päivänä on tehty ja kauanko se kesti.

2.9.2019 10:08 | Päivitetty 2.9.2019 13:02

Rakennusmiesten työajasta 20 prosenttia on taukoja, ja lopusta 80 prosentista he käyttävät vain viidesosan varsinaiseen rakentamiseen. Suurin osa ajasta kuluu siis aivan muuhun kuin tuottavaan työntekoon.

Tämä selvisi, kun rakennusyhtiö Varte seurasi videokameroilla kahden työmiehen työtä viiden päivän ajan. Tarkoituksena oli löytää ratkaisuja työn tehostamiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat