Seitsemän neliön miniyksiön hinta pomppasi hetkessä 40 000 euroa Helsingissä – Välittäjä urakoinut näyttöjä aamusta iltaan - Koti | HS.fi
Koti|Asuminen

Seitsemän neliön miniyksiön hinta pomppasi hetkessä 40 000 euroa Helsingissä – Välittäjä urakoinut näyttöjä aamusta iltaan

Alppilan miniyksiö tuli myyntiin viime viikolla.

Seitsemän neliön asuntoon asennettiin toimiva keittonurkkaus. Lieden alapuolelta löytyy jääkaappi.

Julkaistu: 12.5. 13:59

Helsingin Alppilassa myytävänä olevan seitsemän neliön miniyksiön lähtöhinta on noussut räjähdysmäisesti.

Välittäjä Monica Terasteen mukaan kiinnostus on ollut poikkeuksellista. Etuoven nettisivuilla yksiötä oli käyty katsomassa kolmen päivän aikana peräti 89 000 kertaa, kun tavallisesti yksittäistä myytävää asuntoa käydään katsomassa keskimään noin 150 kertaa viikossa.

”Mielestäni tämä osoittaa hyvin sen, että kysyntää tällaiselle asumismuodolle on”, Teraste sanoo.

Hän on ahkeroinut miniyksiön asuntonäyttöjen parissa aamukymmenestä iltakahdeksaan.

Lue lisää: Onko tässä Helsingin pienin yksiö? Rakennusalalla työskennellyt poikamies asui 40 vuotta seitsemässä neliössä, nyt asunto on myynnissä

Teraste arvioi, että jotkut ovat saattaneet tulla katsomaan asuntoa puhtaasta mielenkiinnosta. Moni on myös voinut ajatella, ettei asunnon hinta tule nousemaan.

Toisin kävi, sillä asunnon lähtöhinta oli tarjouskaupassa 59 000 euroa, mutta maanantaihin mennessä hinta oli kivunnut jo 100 000 euroon. Asunto myydään viimeisimmällä hinnalla, ellei joku aseta uutta tarjousta.

Neliöhinta kohoaa nyt siis jo yli 14 000 euron.

Terasteen mukaan kiinnostuneiden joukossa on ollut keskenään hyvin erilaista väkeä. Ensiasunnon ostajien ja asuntosijoittajien lisäksi esimerkiksi pienyrittäjät ovat olleet asunnosta kiinnostuneita.

Pieni asunto voisi toimia hyvin työtilana ja toimistona. Myös useampi muusikko on käynyt katsomassa asuntoa, sillä seinänaapuriton yksiö on houkutteleva harjoittelutila.

Pieni kaupunkiasunto on kiinnostanut myös niitä, jotka haluaisivat asua mökillä ison osan ajasta. Terasten sanoin asunto voisi toimia mökkiasujien ”piipahduspaikkana”. Myös vallitseva koronatilanne on saattanut hänen arvionsa mukaan lisätä pienen yksiön kysyntää, kun kodeissaan etätyöskentelevät ihmiset kaipaavat rauhallista työtilaa.

Asunnon sijainnillakin on merkitystä, Teraste sanoo. Hän kuvailee Alppilaa trendikkääksi ja keskeiseksi.

”Tämä on söpö pikkukoti, joka on pakko nähdä”, Teraste kuvailee.

Asuminen|Onko tässä Helsingin pienin yksiö? Rakennus­alalla työskennellyt poika­mies asui 40 vuotta seitsemässä neliössä, nyt asunto on myynnissä

Luetuimmat - Koti

Luitko jo nämä?