Paljonko keittiöveitsestä kannattaa maksaa? Asiantuntija kertoo, mistä tunnistaa hyvän veitsen ja miten sen voi pitää kunnossa jopa kymmeniä vuosia - Koti | HS.fi

Paljonko keittiö­veitsestä kannattaa maksaa? Asian­tuntija kertoo, mistä tunnistaa hyvän veitsen ja miten sen voi pitää kunnossa jopa kymmeniä vuosia

Tee se näin -juttupalstalla HS etsii vastauksia lukijoiden pulmiin. Tällä kertaa kysymme, miten tunnistaa hyvä keittiöveitsi ja pitää se terässä. Jutun lopussa voit ehdottaa omaa kysymystä.

Ruokatuotannon lehtori Tatu Lehtovaara antaa tässä jutussa vinkit siihen, miten tunnistaa hyvän hinta-laatusuhteen veitsi ja miten veistä kannattaa huoltaa. Esimerkiksi sillä on väliä, käyttääkö puista vai muovista leikkuulautaa.

25.12.2021 19:00 | Päivitetty 25.12.2021 20:05

Veitsien laaduissa on isoja eroja, mutta myös niiden käytössä, pesemisessä ja säilytyksessä kannattaa muistaa muutama seikka, jotta terät ja kahvat pysyvät kunnossa.

Keittiöveitsien hinnoissa on suuria eroja. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että veitsien laatu vaihtelee merkittävästi, sanoo Stadin ammattiopiston ruokatuotannon lehtori Tatu Lehtovaara.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat