Koko elämä kansanterveyden edistämistä - Kotimaa | HS.fi

Koko elämä kansanterveyden edistämistä

"Olen ollut monessa mukana, mutta päällimmäisenä on ehkä kansanterveystyö", Pekka Puska arvioi toimintaa, joka toi hänelle Suomen valkoisen ruusun ensimmäisen luokan komentajamerkin. Puska on ollut tutkija ja tutkimusprofessori, kansanedustaja, Maailman terveysjärjestön WHO:n johtaja ja nyt lähes 67-vuotiaana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkki.

4.12.2012 2:26

"Olen ollut monessa mukana, mutta päällimmäisenä on ehkä kansanterveystyö", Pekka Puska arvioi toimintaa, joka toi hänelle Suomen valkoisen ruusun ensimmäisen luokan komentajamerkin.

Puska on ollut tutkija ja tutkimusprofessori, kansanedustaja, Maailman terveysjärjestön WHO:n johtaja ja nyt lähes 67-vuotiaana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja. Hänet tunnetaan etenkin Pohjois-Karjala -projektista, jota hän teki ja veti 1970-luvulla. Projekti yritti vähentää työikäisten sydänkuolemia keventämällä ruokavaliota, ja tulokset olivat loistavia. Nyt voi ja kerma ovat taas muodissa ja kolesterolit nousussa, mutta Puskaa ei harmita:

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat