10 kysymystä kouluruuasta - Kotimaa | HS.fi

10 kysymystä kouluruuasta

Oulunkylän yhteiskoulun lukiolainen, satelliittitoimittaja Tarmo Ylhävuori selvitti, mistä kouluruuan raaka-aineet tulevat ja mikä on ruuan kotimaisuus aste.

Oulunkylän yhteiskoulussa oli maanantaina ruokana kalkkuna-tomaattikastiketta riisin ja salaatin kera. ­

7.2.2013 6:52

1. Mistä kouluruuan raaka-aineet tulevat?

Palmian ruokapalvelupäällikkö Aulikki Johanssonin mukaan kouluruuan pääraaka-aineet tulevat pitkälti Suomesta ja EU-alueelta. Liha, lihavalmisteet, broileri, kananmuna ja kirjolohi tulevat Suomesta. Vihannesten alkuperä vaihtelee sesongin ja satokauden mukaan. Peruna tulee ympäri vuoden Suomesta. Seiti ja soija tulevat EU-alueen ulkopuolelta. Palmia tuottaa Helsingin kaupungin kouluruuasta yli 90%.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat