Yksipuolinen ruoka voi altistaa muistisairaudelle - Kotimaa | HS.fi

Yksipuolinen ruoka voi altistaa muistisairaudelle

B12-vitamiinin tarve kasvaa ikääntyessä. Sen puute on yhteydessä Alzheimerin tautiin.

B12-vitamiinia saa muun muassa lihasta, kananmunasta ja maitovalmisteista.

17.4.2013 13:06

B12-vitamiinin tarve kasvaa ikääntyessä. Sen puute on yhteydessä Alzheimerin tautiin.

Yksipuolinen ruokavalio voi lisätä muistisairauden vaaraa, kertoo professori Miia Kivipelto. Hän työskentelee Karoliinisessa instituutissa Tukholmassa ja Itä-Suomen yliopistossa.

Tieto on hänen johtamistaan tutkimuksista, joissa on seurattu suomalaisia pitkään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat