Kotimaa    |   Perussuomalaisten Puoluekokous Joensuussa

Huippuhetket

1 Puheenjohtaja Timo Soini julkistaa päätöksensä eurovaaliehdokkuudesta. Soini on tehnyt päätöksensä ehdokkuudesta juhannuksena. Jos hän on päättänyt lähteä ehdokkaaksi ja hänet valitaan – kuten todennäköistä on – hän lupaa istua parlamentissa koko viisivuotiskauden.

Tilaajille

1 Puheenjohtaja Timo Soini julkistaa päätöksensä eurovaaliehdokkuudesta.

Soini on tehnyt päätöksensä ehdokkuudesta juhannuksena. Jos hän on päättänyt lähteä ehdokkaaksi ja hänet valitaan – kuten todennäköistä on – hän lupaa istua parlamentissa koko viisivuotiskauden. Silloin Soini johtaa puoluetta Brysselistä käsin vuoden 2015 puoluekokoukseen.

Soinia auttavat puolueen johtamisessa varapuheenjohtajat ja puoluetoimisto.

2Puoluesihteerin valinta.

Ossi Sandvik jättää tehtävänsä kuuden vuoden jälkeen. Puoluesihteerikisassa on kymmenen ehdokasta.

Ehdokkaat ovat filosofian maisteri Pentti Helin Helsingistä, asianajoyrittäjä Ari Korhonen Sotkamosta, järjestösihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Lohjalta, everstiluutnantti evp. Niilo Kärki Vantaalta, kansanedustaja Jari Lindström Kouvolasta, evp. rikostutkija Olli Sademies Helsingistä, järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi Kuusamosta, toimittaja Seppo Huhta Espoosta, toimittaja Erkki Valtamäki Seinäjoelta ja yrittäjä Harri Lindell Helsingistä.3Varapuheenjohtajien valinta.

Nykyisistä varapuheenjohtajista Hanna Mäntylä ja Juho Eerola haluavat jatkaa.

Kansanedustajista Ari Jalonen, Osmo Kokko, Lea Mäkipää, Jussi Niinistö, Kaj Turunen ja Juha Väätäinen tavoittelevat varapuheenjohtajan paikkoja.

Kansanedustajia haastavat piirisihteeri Terhi Kiemunki Tampereelta, tehdastyöläinen Marko Kulpakko Kaustiselta, metsuri Aaro Mikkonen Puolangalta, projektisihteeri Jaana Sankilampi Kajaanista ja kenttävastaava Outi Virtanen Pertunmaalta.

4 Kokouksen sujuminen.

Kokoukseen on tulossa jopa tuhat jäsentä.

Läsnäolo-, puhe- ja äänioikeus on jokaisella puolueen jäseneksi hyväksytyllä henkilöjäsenellä ja yhteisöjäsenellä siten, että jokaisella on yksi ääni.

Äänioikeuden edellytys on, että jäsenmaksut kuluvalta vuodelta tai sitä aikaisemmalta vuodelta on maksettu toukokuun puoliväliin mennessä.

5 Sähköinen äänestys.

Äänestysten nopeuttamiseksi kokouspaikalla on 16 sähköistä äänetyskoppia.

Sähköisen äänestyksen odotetaan nopeuttavan äänestyksiä niin, että ne onnistuvat neljässä tunnissa. Laitteet on koeajettu, mutta toimivatko ne tositilanteessa?

6 Eurovaalit.

Kokous käy lähetekeskustelun eurovaaliohjelmasta. Puolueen kanta eurosta eroamiseen voi nousta esiin.

Ehkä uusia ehdokkaitakin ilmoittautuu.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Olli Pohjanpalo

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Edis Tatli johtaa EM-ottelua Francesco Pateraa vastaan – HS seuraa, ottelu käynnissä

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  7. 7

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  8. 8

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  5. 5

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää