Osapuolilla vahvat näkemykset aluelennonjohdon kiistasta - Kotimaa | HS.fi

Osapuolilla vahvat näkemykset aluelennonjohdon kiistasta

Lennonjohtajilla ja Finavialla on on pitkään ollut omat vahvat näkemykset aluelennonjohdon parhaasta sijaintipaikasta. Kummallakin on myös lentoliikenteen sujuvuuteen liittyvä peruste näkemyksilleen. Finavia perustelee aluelennonjohdon siirtoa Tampereen Aitovuoresta Helsinki-Vantaan lentokentälle kustannusten lisäksi lennonohjauksen käytännöllisyydellä ja toimivuudella.

13.8.2013 2:00

Lennonjohtajilla ja Finavialla on on pitkään ollut omat vahvat näkemykset aluelennonjohdon parhaasta sijaintipaikasta. Kummallakin on myös lentoliikenteen sujuvuuteen liittyvä peruste näkemyksilleen.

Finavia perustelee aluelennonjohdon siirtoa Tampereen Aitovuoresta Helsinki-Vantaan lentokentälle kustannusten lisäksi lennonohjauksen käytännöllisyydellä ja toimivuudella. Finavian viestintäjohtaja Mikko Saariaho huomauttaa, että aluelennonjohdon varajärjestelmä on Helsinki-Vantaalla. Sinne aluelennonjohto siirretään, jos se ei syystä tai toisesta ole mahdollista Aitovuoren tiloissa. Hänen mukaansa lentojen ohjaus olisi sujuvampaa, jos myös varsinainen aluelennonjohto hoidettaisiin Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat