Vaikuttaako luottamuspula poliisin uskottavuuteen? - Kotimaa | HS.fi

Vaikuttaako luottamuspula poliisin uskottavuuteen?

1. Vaikuttaako poliisiylijohtaja Mikko Paateron mahdollinen ero jo nyt poliisin uskottavuuteen?     2. Mihin poliisin nauttima luottamus perustuu?         3.

<span class="nimi">Kaijus Ervasti<br /></span><span class="laiha">Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen erikoistutkija</span><br />1. Yksittäiset kohut eivät välttämättä suoraan heikennä luottamusta. On yksittäistapauksia laajempi yhteiskunnallinen kysymys, kuinka paljon instituutioihin luotetaan.<br /><br /><br /><span class="nbsp">&nbsp;</span><br /> <br />2. Poliisia kohtaan tunnettuun luottamukseen vaikuttavat muidenkin järjestystä ylläpitävien instituutioiden, kuten oikeuslaitoksen ja puolustusvoimien, nauttima arvostus.<br /><span class="nbsp">&nbsp;</span> <br /> <br />3. Luottamus voi kyllä romahtaa nopeastikin, mutta sen takaisin saaminen on hitaampi prosessi.­

23.11.2013 2:00

1. Vaikuttaako poliisiylijohtaja Mikko Paateron mahdollinen ero jo nyt poliisin uskottavuuteen?     2. Mihin poliisin nauttima luottamus perustuu?         3. Mitä tapahtuu, jos luottamus menetetään?

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) antoi poliisiylijohtaja Mikko Paaterolle ja Helsingin poliisikomentaja Jukka Riikoselle aikaa viikonlopun yli miettiä, olisiko heidän syytä erota tehtävistään. Räsänen perusteli poikkeuksellista menettelyä sillä, että on syytä epäillä Helsingin poliisilaitoksen rikkoneen lakia ja määräyksiä tietolähdetoiminnassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat