Kotimaa

Kolme kuoli Laihialla mustasukkaisuusdraamassa

Kolme ihmistä löytyi sunnuntai-iltana kuolleena Laihialla syrjäisestä omakotitalosta. Poliisin mukaan kyseessä on ampuminen, ja motiivina on ollut mustasukkaisuus.

Tilaajille

Kolme ihmistä löytyi sunnuntai-iltana kuolleena Laihialla omakotitalosta. Poliisin mukaan kyseessä on ampuminen ja motiivina on ollut mustasukkaisuus.

Pukkalantiellä sijaitsevasta syrjäisestä omakotitalosta löytyivät kuolleena 54-vuotias laihialaismies ja 52-vuotias laihialaisnainen. Erillisessä saunarakennuksessa oli 72-vuotiaan vaasalaismiehen ruumis.

Nainen oli talon asukas. Laihialaismies oli aiemmin naisen avopuoliso, mutta he olivat muuttaneet erilleen.

Vaasalaismies oli vierailulla naisen luona, kun naisen ex-mies tuli talon pihapiiriin kiväärin kanssa. Mies ampui molemmat talossa olleet ja surmasi lopuksi itsensä kiväärillä.

Ampuminen tapahtui poliisin mukaan lauantai-illan ja sunnuntaiaamun välisenä aikana. Ampumisen äänet eivät johtaneet hälytykseen. Talo sijaitsee syrjässä useiden kilometrien päässä Laihian keskustasta valtatie 3:n lähellä.

Ilmoituksen poliisille teki kotiinsa sunnuntai-iltana tullut naisen poika. Hän asui äitinsä kanssa.

Poliisin mukaan teko näyttää suunnitellulta. Poliisi on muun muassa tutkinut naisen ja tämän ex-miehen välistä tekstiviestinvaihtoa juuri tekoa edeltäneeltä ajalta. Poliisi kuvaa viestinvaihtoa hyvin yksipuoliseksi, eli että viestejä näyttää lähettäneen pääasiassa ex-mies.

"Näyttää siltä, että ampujalla on ollut tiedossa, että naisella on ollut talossa joku vieraisilla. Hän on osannut mennä paikalle tiettynä aikana, ja aloittanut meidän tutkintamme mukaan ampumisen siellä välittömästi", kertoo rikoskomisario Eero Välimäki Pohjanmaan poliisista.

Ampuja on saapunut pihaan autolla. Poliisilla ei ole vielä tietoa, oliko hän alkoholin vaikutuksen alaisena.

"Uhrit on löydetty sellaisista tilanteista, että heillä ei ole ollut mahdollisuutta puolustautua", Välimäki kertoo.

Laihialaismies ampui kiväärillään useita laukauksia. Surma-asetta Välimäki kuvaa tavalliseksi kivääriksi, ja hänen mukaansa tämänhetkinen käsitys on, että miehellä oli aseeseen lupa. Poliisi jatkaa miehen ampuma-aselupien selvittämistä.

Naisen ja vaasalaismiehen suhdetta poliisi luonnehtii alustavan näkemyksensä mukaan lyhytaikaiseksi tuttavuudeksi.

Poliisi on tehnyt selvittämisessä nopeaa työtä. Välimäen mukaan tutkinta jatkui koko sunnuntain ja maanantain välisen yön sen jälkeen, kun poliisi oli sunnuntai-iltana saanut tiedon tapahtuneesta. Tekninen tutkinta ja taustaselvitykset jatkuvat edelleen.

"Haetaan vielä tarkennuksia kokonaiskuvioon. Tutkittavana on kaksi murhaa, jotka on saatava aukottomasti tutkittua, vaikka tekijä onkin kuollut", Välimäki kertoo.

"Tarkistamme edelleen aselupia, teemme ruumiinavaukset, tutkimme viestinvälitystä ja paikalla ammuttuja laukauksia ja jatkamme kuulusteluita."

 

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ampuma-aserikokset

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  4. 4

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  5. 5

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  9. 9

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  10. 10

   Paloasema ilman sähköä Espoossa – Helsingissä piti tarkistaa, onko ratikka vielä kiskoilla vai ei

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää