Näkökulma: Miksi Tujunen hermostui vaalielokuvasta?

Erinomainen Presidentintekijät-dokumentti tarjoaa katsojalle poikkeuksellisen mahdollisuuden päästä kärpäsenä kattoon seuraamaan, kuinka politiikkaa tehdään kulisseissa. Elokuva on kuin kamarinäytelmä: se on kuvattu lähes kokonaan yhdessä neuvotteluhuoneessa kokoomuksen puoluetoimistolla.

Elokuvan päätapahtumapaikka on kokoomuksen puoluetoimiston neuvotteluhuone, jossa Taru Tujunen ja muu kampanjatiimi juonivat Niinistön vaalistrategiaa.

25.2.2014 2:00 | Päivitetty 25.2.2014 8:09

Erinomainen Presidentintekijät-dokumentti tarjoaa katsojalle poikkeuksellisen mahdollisuuden päästä kärpäsenä kattoon seuraamaan, kuinka politiikkaa tehdään kulisseissa.

Elokuva on kuin kamarinäytelmä: se on kuvattu lähes kokonaan yhdessä neuvotteluhuoneessa kokoomuksen puoluetoimistolla. Ensimmäisessä palaverissa 58 päivää ennen ensimmäisen kierroksen vaalipäivää viestintäkonsultti Kirsi Piha toteaa, että "nämä ovat ihan järjettömän tylsät vaalit". Eikä tunnelma juuri siitä parane, kun elokuva seuraa kronologisesti näitä kampanjaryhmän maanantaipalavereja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat