Kotimaisen karitsan kysyntä kasvaa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Kotimaisen karitsan kysyntä kasvaa

Tuontiliha on usein halvempaa, mutta kotimainen karitsa on silti kasvattanut osuuttaan

Tilaajille
Ritva Huhtala-Rumvolt osti tiistaina Tammiston K-citymarketista karitsan paahtopaistia, joka oli tuotu Uudesta-Seelannista. Palan hinnaksi tuli kuusi euroa. "Lammasta olen syönyt nyt viime vuosikymmeninä enemmän kuin silloin, kun oli perhettä. Lammas oli silloin mahdottoman kallista", Huhtala-Rumvolt kertoo. Ostoksilla oli myös tytär Tiina Turunen.

Ritva Huhtala-Rumvolt osti tiistaina Tammiston K-citymarketista karitsan paahtopaistia, joka oli tuotu Uudesta-Seelannista. Palan hinnaksi tuli kuusi euroa. "Lammasta olen syönyt nyt viime vuosikymmeninä enemmän kuin silloin, kun oli perhettä. Lammas oli silloin mahdottoman kallista", Huhtala-Rumvolt kertoo. Ostoksilla oli myös tytär Tiina Turunen. Kuva: Markus Jokela HS

Julkaistu: 16.4.2014 2:00, Päivitetty 16.4.2014 8:27

karitsanliha löytää tiensä yhä useamman suomalaisen pääsiäispöytään.

Yhtenä syynä on, että kotimaisen karitsan saatavuus on parantunut. Viime vuonna yli 40 prosenttia Suomessa myydystä karitsanlihasta oli kotimaista, kun muutama vuosi sitten määrä oli 20 prosenttia.

Seuraa uutisia tästä aiheesta
Kuvituskuva
Pääsiäinen