Täysjyvävehnä on rukiin veroinen

Hapatettu täysjyvävehnäleipä tuottaa paremman verensokerin tasapainon kuin valkoinen vehnäleipä syönnin jälkeen. Itä-Suomen yliopistossa ensi perjantaina tarkastettava väitöstutkimus osoittaa täysjyvävehnän olevan rukiin veroinen leipä terveysvaikutuksiltaan.

3.5.2014 2:00

Hapatettu täysjyvävehnäleipä tuottaa paremman verensokerin tasapainon kuin valkoinen vehnäleipä syönnin jälkeen. Itä-Suomen yliopistossa ensi perjantaina tarkastettava väitöstutkimus osoittaa täysjyvävehnän olevan rukiin veroinen leipä terveysvaikutuksiltaan.

Tutkimuksessa tutkittiin täysjyvävehnän vaikutusta aterianjälkeisiin verensokeri- ja insuliinivasteisiin.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat