Eviran ylitarkastaja arvostelee vakuumikalojen pitkiä myyntiaikoja

Harvan kotijääkaappi on niin kylmä, että graavikala säilyy syötävänä viimeiseen käyttöpäivään asti.

Vakuumipakattu graavikala pitää säilyttää tavallista kylmemmässä jääkaapissa.

8.5.2014 8:29

Harvan kotijääkaappi on niin kylmä, että graavikala säilyy syötävänä viimeiseen käyttöpäivään asti.

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Annika Pihlajasaari arvostelee graavi- ja kylmäsavukalan pitkiä myyntiaikoja. Pihlajasaaren mukaan kauppa ja kuluttajat vaativat kaloille pitkiä, jopa kahden–kolmen viikon myyntiaikoja, vaikka kaloista säännöllisesti todettu listeria-bakteeri vaatisi selvästi lyhyempää myyntiaikaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat