Liian helppoa rahaa ollakseen totta – näin toimii nigerialaiskirje ja neljä muuta huijausta - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Liian helppoa rahaa ollakseen totta – näin toimii nigerialaiskirje ja neljä muuta huijausta

Hämeenlinnan Sunny Car Center -tapauksessa on esitelty itävaltalainen investointipankki, Sambian ex-presidentin leski sekä "arabimiljardööri". Siellä missä liikkuu rahaa, liikkuu myös mahdollisuuksia menettää rahat. HS esittelee viisi tyypillistä huijausyritystä.

Tilaajille

Bernard Madoff on Yhdysvaltojen teknologiapörssi Nasdaqin entinen johtaja, joka tuomittiin 150 vuoden vankeusrangaistukseen sijoitushuijauksesta. Hän on itse kuvaillut omaa toimintaansa Ponzi-huijaukseksi. Kuva vuodelta 2009. Kuva: Chip East REUTERS

Julkaistu: 26.10.2014 16:49

Siellä missä liikkuu rahaa, liikkuu myös mahdollisuuksia menettää rahat. Hämeenlinnan Sunny Car Center -tapauksessa on esitelty itävaltalainen investointipankki, Sambian ex-presidentin leski sekä "arabimiljardööri".

Autokauppa piti alkuperäisen suunnitelman mukaan avata jo viime vuonna, mutta rahoituksesta puuttuu yhä 8,4 miljoonaa euroa. Vain joitakin kuukausia aikaisemmin yritys jätti tutkintapyynnön taloushuijauksesta, jossa epäilee kärsineensä 150 000 euron tappiot ghanalaiselle huijarille.

Seuraa uutisia tästä aiheesta