Jodin lisäämistä elintarvikkeisiin harkitaan - Kotimaa | HS.fi

Jodin lisäämistä elintarvikkeisiin harkitaan

Suomalaisista aikuisista yhä useampi saa liian vähän jodia

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan mukaan jodia voitaisiin lisätä muun muassa leipään.

27.11.2014 20:06

Valtion ravitsemusneuvottelukunta harkitsee, pitäisikö jodia alkaa lisätä muihinkin elintarvikkeisiin kuin suolaan. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla leipä. Näin tehdään esimerkiksi Tanskassa, jossa leipiin käytetään jodisuolaa.

"Leipiin lisätään jodia sen verran vähän, että riskiä liikasaantiin ole", toteaa erikoistutkija Iris Erlund Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat