Kotimaa

Supon Paavo Selin oikeudessa: Trevocia mustamaalattiin

Seurantalaiteyhtiö Trevocia koskevassa oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina suojelupoliisista eläköitynyttä kenttäyksikön päällikköä Paavo Seliniä. Todistajana kuullun Selinin mukaan Trevocin laitteet olivat aikoinaan ainoat, jotka täyttivät Supon tiukat kriteerit.

Tilaajille

Seurantalaiteyhtiö Trevocia koskevassa oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina suojelupoliisista eläköitynyttä kenttäyksikön päällikköä Paavo Seliniä.

Todistajana kuullun Selinin mukaan Trevocin laitteet olivat aikoinaan ainoat, jotka täyttivät Supon tiukat kriteerit. Välillä hän suorastaan kuumeni, kun hän kuvaili, miten hankala prosessi seurantalaitteiden hankinta oli ollut. Hänen mukaansa tilanne helpottui Supon osalta, kun Ilkka Salmesta tuli viraston päällikkö ja laitteet hankittiin.

Selin kertoi myös, että häntä oli kielletty jossain vaiheessa olemasta yhteydessä Trevociin. Hankintapäätökset tehtiin hänen mukaansa viraston johtotasolla.

Seliniä tuntui kismittävän erityisesti keskusrikospoliisin toiminta hankintoihin liittyen. Hänen mielestään krp oli toiminut Supon selän takana.

Selinin mukaan Trevocia ja sen toimitusjohtajaa Pasi Patamaa oli yritetty myös mustamaalata, muun muassa väitteillä, että toimitusjohtaja ei ollut luotettava.

Syyttäjä kysyi, voisivatko puheet epäluottamuksesta johtua siitä, että Patama oli irtisanottu krp:stä juuri luottamuspulan vuoksi. Selin ei tuntunut muistavan irtisanomisen syytä, vaikka oli aikoinaan todistamassa Pataman puolesta virkamieslautakunnassa.

"Mutta miksi tätä [epäluottamusta] pidetään yllä, eikö se ole käsitelty jo, kun on irtisanottu", Selin sanoi.

Selinin mielestä Patama oli hyvä yhteistyökumppani.

Selin kertoi syyttäjän kysyessä myös suhteestaan Helsingin huumepoliisin entiseen päällikköön Jari Aarnioon. Syyttäjän mukaan Aarnio on eristyksensä aikana pyytänyt saada tavata muutamia ystäviään, ja Selin on yksi heistä.

"Olisin mielelläni tavannut hänet", Selin sanoi. Selin kertoi lähettäneensä Aarniolle vankilaan kaksi postikorttia ja kirjeen sekä kahvirahaa.

"Olen sillä tavalla halunnut tukea häntä."

Selin oli 1990-luvulla Helsingin huumepoliisin päällikkö. Silloin hän oli myös Aarnion esimies.

Todistajana kuultiin myös krp:ssä työskennellyttä insinööriä. Hän kertoi erikoisesta keskustelusta kahden Helsingin poliisin teknisen ryhmän jäsenen kanssa.

Miehen mukaan kaksikko oli puhunut Trevocin puolesta sillä perusteella, että olisi hyvä saada pienelle firmalle kassavirtaa. Miehet ovat Aarnion entisiä alaisia.

Syytteen mukaan Aarnio olisi junaillut Trevocille rahoitusta ja ollut omistajaan verrattavassa asemassa samaan aikaan, kun hän osallistui Helsingin poliisin seurantalaitehankintoihin. Syytteen mukaan Trevocin vastuuhenkilöt peittelivät rahoitus- ja omistuskuvioita tahallaan viranomaisasiakkailtaan.

Aarnio, Patama ja kaikki muutkin syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Jari Aarnion oikeudenkäynti
 • Minna Passi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  9. 9

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää