Kotimaa

Aarnio: Rikollisjengi on hasistynnyrijutun takana

Aarnion mukaan United Brotherhood liittyy hasistynnyrin salakuljetukseen

Tilaajille

Huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion mukaan United Brotherhood -rikollisryhmä oli koko hasistynnyrijutun taustalla. Oikeudessa käytiin keskiviikkona läpi kahteen Loviisaan saapuneeseen hasistynnyriin liittyviä todisteita.

Loviisan tynnyrit salakuljetettiin Suomeen toukokuussa 2011. Aiemman lainvoimaisen tuomion mukaan eräs UB:n jäsen oli vastaanottamassa kahta muuta tynnyriä, mutta Aarnion mukaan UB oli myös Loviisan tynnyreiden takana.

Aarnion mukaan huumepoliisi oli saanut keväällä 2011 tietolähdetiedon, jonka mukaan eräällä UB:n jäsenellä oli paljon hasista myynnissä.

Aarnion mukaan UB:n korviin kantautui jotain kautta, että poliisi tiesi asiasta. Tämä johti siihen, että UB lähetti toukokuussa Hollannista Suomeen kaksi testitynnyriä, joissa ei todellisuudessa ollut hasista, Aarnio sanoi.

Aarnion mukaan toimitus tehtiin myös uuteen osoitteeseen testin vuoksi. Aarnion mukaan UB:n silloinen johtohahmo Keijo Vilhunen matkusti Hollantiin niihin aikoihin, kun rahtiyhtiölle ilmoitettiin osoitteen muuttumisesta. "Kaikki linkittyy tavalla tai toisella tähän UB-porukkaan."

Kun syyttäjä kysyi, oliko Vilhunen Aarnion mielestä tynnyreiden takana, Aarnio vastasi, että "ei tää sitä tietystikään tarkoita" tai ettei asiasta ainakaan ole näyttöä.

Vilhunen ei ole syytteessä Loviisan tynnyreistä, vaan kahdesta muusta tynnyristä. Loviisan tynnyreistä on aiemmin tuomittu Raine Sievälä, joka ei ole UB:n jäsen.

Aarnio antoikin ymmärtää, että Sievälä olisi huumepoliisin mielestä syytön. Aarnion mukaan asiaan viittasi useat seikat. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa siihen, oliko jotain sellaista näyttöä, miksi Sievälän tuomio pitäisi purkaa.

Myös Sievälä oli matkustanut Hollannissa keväällä 2011. Aarnio kertoi, että Sievälä oli kertonut huumepoliisille matkojen liittyneen naisystävän tapaamiseen ja huumepoliisi oli varma, ettei Sievälä järjestellyt Hollannissa huumekauppoja.

Syyttäjän mukaan salakuljetuksen takana oli Aarnio itse. Aarnio, Vilhunen ja muut syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Minna Passi

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  7. 7

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  8. 8

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  9. 9

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  10. 10

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää