Kanahaukat harvinaistuvat Suomessa – syynä vähenevät kuusimetsät - Kotimaa | HS.fi

Kanahaukat harvinaistuvat Suomessa – syynä vähenevät kuusimetsät

Kanahaukkojen elinympäristöksi sopivat kuusimetsät ovat vähentyneet linnun reviireillä ja Etelä-Suomessa 1990-luvun loppupuolelta lähtien.

Monet Suomen metsäpetolinnuista ovat harvinaistuneet viime vuosien aikana. Samaan aikaan kun vanhat kuusimetsät katoavat, myös kanahaukkojen määrä vähenee.

11.11.2015 11:55

Samaan aikaan kun vanhat kuusimetsät katoavat, myös kanahaukkojen määrä vähenee, kertoo Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus.

Monet Suomen metsäpetolinnuista ovat harvinaistuneet viime vuosien aikana. Luomuksen ja Luken tutkimuksen mukaan kanahaukkojen elinympäristöksi sopivat vanhat kuusimetsät ovat vähentyneet linnun reviireillä ja Etelä-Suomessa 1990-luvun loppupuolelta lähtien.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat