Suomalaiset ovat valmiita omien etujensa leikkaamiseen - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa|HS-Gallup

Enemmistö suomalaisista on valmis luopumaan vuodeksi palkankorotuksista

Vain kuusi prosenttia suomalaisista vastustaa kaikkia heikennyksiä. Innokkaimpia etujen leikkaajia ovat kokoomusta äänestävät.

Lastentarhanopettaja Neea Vesikansa ja lastentarhan opettaja Joel Vakkila, päiväkoti Ilvespuisto, Vantaa. Vesikansa: ”Tinkisin mieluummin tulevista palkankorotuksista kuin loma-ajoista. En tiedä, onko etujen leikkaukselle vaihtoehtoja, mutta otetaan sitten kaikilta tasapuolisesti, myös erittäin hyvätuloisilta.” Vakkila: ”Urapolku ei näytä houkuttelevalta, kun ryhmäkokojen kasvattaminenkin lisää työn kuormittavuutta. Pitkästä palvelu-urasta on saanut pitemmät lomat, se on ollut valtti ja luonut alalle pitkiä työsuhteita. Nyt se voi kadota. En näe, miten meidän etujen leikkaaminen parantaisi Suomen kilpailukykyä. Minulla on vielä naiivi usko, että eduskunta ei tee tyhmiä päätöksiä, mutta viime aikoina se usko on alkanut horjua.”

Julkaistu: 30.3.2016 2:00, Päivitetty 30.3.2016 8:12

Suomalaiset ovat varsin valmiita luopumaan ainakin jostakin saavutetusta edustaan, jotta työpaikkoja syntyisi lisää. Vain muutama yksittäinen keino saa suomalaisten enemmistön kannatuksen, mutta ainoastaan kuusi prosenttia väestöstä on sitä mieltä, ettei mikään heikennys käy.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?