Kotimaa

Vakuutusyhtiö pyörsi päätöksensä – Meksikoon juuttunut suomalaisnainen pääsee ambulanssilennolla kotiin

Suomalainen nainen sai runsaat kaksi viikkoa sitten lomamatkalla Meksikossa sydäninfarktin. Matkavakuutuksen myöntänyt Allianz kieltäytyi ensin korvaamasta naisen hoitoa tai kotimatkaa. Vakuutuksen myi matkatoimisto Finnmatkat, joka on sittemmin muun muassa muuttanut markkinointimateriaaliaan.

Vakuutusyhtiö Allianz on pyörtänyt kielteisen korvauspäätöksensä Meksikossa sairastuneen naisen kohdalla. Sydäninfarktin runsaat kaksi viikkoa sitten saanut suomalaisnainen lennätetään ambulanssilennolla kotiin vakuutusyhtiön kustannuksella.

Allianz korvaa myös naisen Meksikossa saaman hoidon ja kaikki muut perheelle koituneet kustannukset. Syynä päätöksen pyörtämiselle oli matkatoimisto Finnmatkojen myymän matkavakuutuksen ehtojen epäselvyys. Finnmatkat vahvisti asian HS:lle.

HS paljasti aiemmin tiistaina, että matkavakuutuksen ehdoissa oli epäselvyyttä liittyen olemassa olevan sairauden korvattavuuteen. Ehtojen kansilehdellä asiakas ohjattiin hakemaan tietoa väärältä sivulta. Tiistai-iltaan mennessä virhe oli korjattu.

Finnmatkat myös muutti matkavakuutuksen markkinointimateriaaliaan HS:n kerrottua naisen tapauksesta viime perjantaina. Alkuperäisessä markkinointimateriaalissa ei varoitettu olemassa olevien sairauksien tuomista rajoituksista vakuutuksen kattavuuteen.

Meksikon Cancuniin lomalle matkustanut nainen sai runsaat kaksi viikkoa sitten sydäninfarktin ja joutui tehohoitoon kalliiseen yksityissairaalaan, Hospiten International Cancuniin.

Hoitopaikan valitsi matkavakuutuksen äidille myynyt saksalainen Allianz. Yhtiö kuitenkin pyörsi viikon kuluttua alustavan korvauspäätöksen ja kieltäytyi maksamasta hoitokuluista senttiäkään tai ambulanssilentoa Suomeen.

Vakuutus oli otettu matkan järjestäjän eli Finnmatkojen verkkosivujen kautta. HS kertoi tapauksesta viime perjantaina.

Naisen tyttären Tiina-Maria Aallon mukaan vakuutusyhtiö vetosi siihen, että 59-vuotias äiti sairastaa keuhkoahtaumatautia ja katsoo sen olevan sydänkohtauksen taustalla. Perheelle esitettiin yksityissairaalasta 80 000 dollarin eli noin 70 000 euron lasku.

Äiti siirrettiin kielteisen vakuutuspäätöksen jälkeen hoitoon Cancunin kunnalliseen sairaalaan. Hänelle ei ole tehty pallolaajennusta, joka on yleensä sydäninfarktin ensisijainen hoito.

Naisen vointi ei ole parantunut toiveiden mukaisesti, vaan hän on yhä hengityskoneessa. Tiistaiaamuna hänelle tehtiin trakeostomia eli reikä henkitorveen.

Vanhojen sairauksien hoidon korvauksia on matkavakuutuksissa yleisesti rajoitettu. Kuitenkin sairauden äkillisestä pahenemisesta aiheutuva ensiapuluonteinen sairaanhoito yleensä korvataan suomalaisten vakuutusten mukaan.

Edellytyksenä on, että sairaus on ollut hyvässä hoitotasapainossa, eikä esimerkiksi siihen liittyviä tutkimuksia ole ollut kesken ennen matkalle lähtöä.

Allianzin vakuutusehdot poikkeavat useimpien suomalaisten vakuutusten ehdoista juuri tältä osin.

Tiina-Maria Aalto käynnisti maaliskuun lopussa Facebook-kampanjan, jolla hän keräsi lainarahaa äidin kotiuttamista varten. Tiistaihin mennessä rahaa oli kertynyt noin 45 000 euroa. Ambulanssilento Suomeen olisi maksanut yli 100 000 euroa.

Ulkoministeriön konsuliyksikkö on tehnyt jatkuvasti töitä tilanteen selvittämiseksi Meksikossa. Meksikon lähetystö ja Cancunin kunniakonsuli ovat muun muassa auttaneet neuvotteluissa jättilaskua perivän yksityissairaalan kanssa.

Valtio ei kuitenkaan maksa tai edes anna lainaa ambulanssilentoja varten. Se on erikseen kielletty konsulipalvelulain perusteluissa.

Auttamishalu heräsi

 Lomamatkalla ollut nainen sai sydäninfarktin Meksikossa runsaat kaksi viikkoa sitten.

 Vakuutusyhtiö päätti viikon kuluttua olla korvaamatta hoitoa tai naisen kotiinkuljetusta.

 Naisen tytär avasi Facebookissa kampanjan, jonka kautta hän on pyytänyt suomalaisilta lainaa äidin saamiseksi ambulanssilennolla kotiin.

 Tiistaihin mennessä kampanja oli tuottanut noin 45 000 euroa laina- tai lahjoitusrahaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Vakuutukset
 • Meksiko

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  6. 6

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  7. 7

   Äärimmäisen vaikean My Summer Car -pelin suomalainen tekijä ansaitsi yli puoli miljoonaa euroa – Hittipeli on ”käytännössä tyhmää sekoilua kännissä”

  8. 8

   Valtiolla on käsissään huumekaupasta peräisin olevia bitcoineja miljoonien eurojen edestä – Valtiokonttori päättää tammikuussa, miten se suhtautuu kyseenalaiseen valuuttaan

  9. 9

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  10. 10

   Erikoisen ”tappaja-ankan” fossiili löytyi Mongoliasta – dinosaurus oli niin erikoinen, että tutkijat epäilivät otusta väärennökseksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää