Opintotuen asumislisä jäämässä historiaan – muutos hyödyttäisi yksin asuvia ja voisi kurittaa pariskuntia - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Opintotuen asumislisä jäämässä historiaan – muutos hyödyttäisi yksin asuvia ja voisi kurittaa pariskuntia

Muutos koskisi sekä toisen asteen eli lukioiden ja ammattikoulujen että korkeakoulujen opiskelijoita. Se tulisi voimaan syksyllä 2017.

Metropolia-ammattikorkeakoulussa opiskeleva pariskunta Maria Jokinen ja Eetu-Kasper Heikkinen yrittävät laskea, miten heidän taloutensa muuttuisi siirryttäessä asumislisästä yleiseen asumistukeen. He asuvat yhdessä kolmannen opiskelukaverin kanssa Helsingin Lauttasaaressa. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Julkaistu: 25.4.2016 2:00, Päivitetty 25.4.2016 7:00

Opintotuen asumislisä voi jäädä pian historiaan. Hallitus päätti kehysriihessä, että lisä korvataan yleisellä asumistuella. Muutoksen valmistelu, kustannukset ja vaikutukset eri opiskelijaryhmiin ovat vielä auki.

Selvitykset on määrä laatia syksyn budjettiriiheen mennessä. ”Valmistelu on vasta käynnistymässä sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Kelan yhteistyönä”, sanoo neuvotteleva virkamies Sanna Paananen STM:stä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta