Ryhmäkuria, sakinhivutusta ja tiukat rajat juhlimiselle – poliisin esitutkinta-aineisto paljastaa liivijengi United Brotherhoodin säännöt - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Ryhmäkuria, sakinhivutusta ja tiukat rajat juhlimiselle – poliisin esitutkinta-aineisto paljastaa liivijengi United Brotherhoodin säännöt

Liivijengit ovat levittäytyneet tehokkaasti ympäri Suomea. Poliisin mukaan jengejä on jo niin paljon, että jengeihin kuulumattomia rikollisilla on ahdasta.

”Pertti” perusti United Brotherhood -rikollisjengin Oulun-ryhmän. Ensin Pertti perusti UB:ta tukeneen Prosentti-pääkallo-kannattajakerhon, josta myöhemmin tuli osa UB:ta.

Julkaistu: 19.5.2016 2:00, Päivitetty 19.5.2016 7:02

Toiminta-ajatus on veljeys. Näin vastasi United Brotherhood -rikollisjengin Oulun-ryhmän perustanut Pertti poliisille, kun häneltä kysyttiin kuulusteluissa UB:n tehtävää.

Miestä epäiltiin vuonna 2015 törkeän huumausainerikoksen lisäksi järjestäytyneen rikollisryhmän toimintaan osallistumisesta. Tänä keväänä Rovaniemen hovioikeus langetti hänelle kolmen vuoden ja seitsemän kuukauden vankeusrangaistuksen molemmista rikoksista.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?