Saaristomeren särjistä eettistä lähiruokaa suurkeittiöihin – pääkaupunkiseudulla Palmia ottaa särjet ruokalistalle syksyllä - Kotimaa | HS.fi

Saaristomeren särjistä eettistä lähiruokaa suurkeittiöihin – pääkaupunkiseudulla Palmia ottaa särjet ruokalistalle syksyllä

Lähikalahanke kierrättää ravinteita Itämerestä maalle ja tuottaa eettistä lähiruokaa.

Kalastaja Timo Toivanen nostaa saaliin pintaan rysästä.­

22.5.2016 2:00 | Päivitetty 22.5.2016 13:30

Saaristomeri

Saaristomeren Mynälahdella seilaava lautta näyttää kelluvalta kalatehtaalta.

Kalastaja Jukka Toivonen nostaa moottorihaavilla kalaa rysästä ja kippaa lastin suppiloon, josta eväkkäät päätyvät liukuhihnalle. Sen ääressä Saija Toivonen ja Juho Smolander lajittelevat kalat pikavauhtia: verestetyt ahvenet omaan laatikkoonsa, pienemmät ahvenet, särjet, lahnat ja suutarit omiinsa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat