Kotimaa

Vihdin poliisisurman epäilty oli rankassa ulosottokierteessä

Ulosotto iski kiinni myös vaimon tilille siirrettyyn isoon Keno-voittoon.

Vihdin poliisiampumisesta epäilty 67-vuotias mies oli vuosia jatkuneessa ulosottokierteessä. Lapsuudenkodin menetys sai myös vuosikymmeniä kestäneet riidat veljen kanssa kärjistymään. Perjantaina tilanne eteni poliisin kuolemaan johtaneeseen ammuskeluun.

Pienen kuljetusyhtiön omistaneen Jorma Tapio Nyforsin ongelmat alkoivat kasaantua kymmenen vuotta sitten, kun hän ajautui riitoihin kuljetusalan tilauskeskuksen kanssa. Keskuksen omistajia olivat pienet kuljetusyhtiöt. Keskus hankki kuljetustehtäviä ja jakoi niitä autoilijoille.

Nyforsista ja joistakin muista osakkaista alkoi tuntua siltä, että keskuksen hallitus jakaa keikkoja epäreilusti. He yrittivät syrjäyttää hallituksen ylimääräisessä yhtiökokouksessa. Sekavien vaiheiden ja monien hävittyjen oikeusriitojen jälkeen saldona oli iso lasku oikeuskuluista.

Nyfors ei suostunut maksamaan oikeuskuluja, sillä hänen mielestään hän ei ollut kenellekään velkaa. Hän teki ulosottomiehen toimista jatkuvasti valituksia oikeuteen – ja hävisi kaikki riitansa.

Lopulta ulosoton kohteeksi joutui Nyforsin lapsuudenkoti. Pakkohuutokaupassa tilan osti Nyforsin veli 85 000 eurolla. Kotitila sijaitsee miehen naapurissa. Veli puolestaan asuu muutaman kilometrin päässä.

Tästä alkoi paheneva kierre.

Maaliskuussa 2014 veli haki Nyforsia vastaan lähestymiskieltoa. Veljen mukaan Nyforsin käytös oli ollut omavaltaista ja uhkaavaa jo 1980-luvulla, ja jo silloin mies oli uhkaillut aseella.

Nyfors ei noudattanut hänelle määrättyä väliaikaista lähestymiskieltoa, vaan hän huuteli veljelleen, kävi veljensä tontilla ja ajeli siellä traktorilla. Lisäksi veli kertoi, että tilan lukkoihin oli laitettu hiekkaa ja savupiippuun tiiliskiviä.

Nyfors määrättiin vuodeksi lähestymiskieltoon, mutta hän ei noudattanut sitäkään. Uhkailut jatkuivat, ja valvontakameran kuvista selvisi, että mies oli kiellon vastaisesti käynyt tontilla.

Viime joulukuussa Nyfors tuomittiin lähestymiskiellon rikkomisesta sakkoihin. Samassa yhteydessä vaimo sai tuomion salakatselusta, sillä hän oli kuvannut veljeä ja tämän perhettä, kun nämä oleskelivat naapuritontilla.

Myöskään raha-asiat eivät järjestyneet, vaikka Nyfors sai vuoden 2014 lopussa 200 000 euron Keno-voiton.

Rahat maksettiin hänen vaimonsa tilille, mutta ulosottomiehen mukaan tämä oli tapahtunut ulosoton välttämiseksi. Veikkauksen järjestelmään oli tallennettu miehen henkilötunnus, kun hän oli käynyt lunastamassa voiton.

Pariskunta valitti rahojen ulosmittaamisesta oikeuteen, sillä heidän mukaansa mies oli vain hakenut vaimolle kuuluvan voiton ”turvallisuussyistä”. Pariskunta hävisi juttunsa oikeudessa.

Myös pariskunnan vakituinen asunto oli ulosmittauksen kohteena.

Ulosoton keskeyttämisestä riideltiin oikeudessa, sillä pariskunnan mielestä asunto oli heidän yhteisomistuksessaan. Ulosottomiehen mukaan asunto oli kuitenkin lainhuudon ja verottajan tietojen perusteella miehen omistama.

Pariskunta hävisi oikeudessa myös tämän riidan.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Vihdin poliisisurma
 • Vihti

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Hygieniasta löytyy huomautettavaa sadoissa ravintoloissa Helsingissä – Katso hakukoneella, miten on kotikulmiesi ravintoloiden laita

  2. 2

   Salakirjoittaja ja piirtävä upseeri – sota toi yhteen suomalaisen pariskunnan, ja nyt heidän jäljiltään löytyi salaisuus: mitä vaitelias joukko upotti savolaiseen järveen?

   Tilaajille
  3. 3

   Sdp:n kannatus lähestyy kokoomuksen suosiota – keskusta vajoaa

  4. 4

   Jalkainfarkti tunnetaan huonosti, silti tuhannet ovat vaarassa saada sen ja joutua jopa amputaatioon

  5. 5

   Kaksion saa jo lähes yksiön hinnalla pääkaupunkiseudulla – Katso, mitä pienet asunnot maksavat omalla alueellasi

  6. 6

   Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

  7. 7

   Niina Hartikainen ei ole pelkkä mies tai pelkkä nainen vaan muunsukupuolinen – ja nyt Suomi pohtii, voiko hänestä pian tulla Niina Tero Hartikainen

   Tilaajille
  8. 8

   Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

  9. 9

   Japanissa tehdään niin vähän rikoksia että pikkuhousuvarkauskin saa rikostutkijat liikkeelle – poikkeuksena 70-vuotias sarjamurhaaja ”Musta leski”

  10. 10

   ”Päivänvalossa urheillaan ja yöllä rokataan” – Fitness-maailmanmestari Camilla Rauhala laulaa ronskisti mutta elää terveellisesti ja kurinalaisesti kuin burleski-nunna

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suvi Haimi kypsyi muovijätteen määrään kylpyhuoneessaan – syntyi uraauurtava keksintö, joka kiinnostaa jo kansainvälisiä kosmetiikkabrändejä

  2. 2

   Husin toimitusjohtaja HS:n mielipidepalstalla: ”En ole koskaan nähnyt Suomen terveyspolitiikkaa niin sekaisin kuin nyt”

  3. 3

   Päänsiirto ruumiilta toiselle onnistui – Kiistellyn italialaiskirurgin tähtäimessä seuraavaksi elävät potilaat

  4. 4

   Jalkainfarkti tunnetaan huonosti, silti tuhannet ovat vaarassa saada sen ja joutua jopa amputaatioon

  5. 5

   Länsimetron ensimmäiset 7 tuntia: HS:n seuranta kokoaa yhteen kauan odotetun päivän tapahtumat – ”Vastaavaa tunnelmaa ei ole ennen nähty suomalaisessa joukkoliikenteessä”

  6. 6

   Riskit kasvavat asuntomarkkinoilla, ja nyt alkaa olla aika huolestua

   Tilaajille
  7. 7

   Juhana Vartiainen: Suomen työttömistä vain 40 000 pystyy oikeasti työllistymään – ”Se on ihan eri koko­luokka kuin nämä sadat­tuhannet, joista on tapana puhua”

  8. 8

   Metrojuhlia ei järjestänyt kukaan, joten ihmiset tekivät ne itse – HS oli ensimmäisen Espoon-metron kyydissä, ja tältä vaunussa näytti

  9. 9

   Kun junalipun ostaminen kännykällä ei onnistunut, konduktöörit poistivat matkustajan pimeään yöhön

  10. 10

   Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Hätähuuto ihmiskunnan tulevaisuuden puolesta, 15 000 tieteentekijää varoittaa joukkotuhosta – ”Pitkään jatkunut nopea väestönkasvu on syy moniin ekologisiin ja jopa yhteiskunnallisiin uhkiin”

  2. 2

   ”Kukaan älykäs ja kaunis nainen ei halua seurustella työttömän, kouluttamattoman miehen kanssa” – 28-vuotias Valtteri ja 26-vuotias Kharouf kertovat tarinansa syrjäytymisestä

   Tilaajille
  3. 3

   Kolmevuotiaan lapsensa puukotuksesta epäillyn isän kuulustelut alkavat tiistaina, miehellä aiempaa rikostaustaa – Poliisi henkirikoksesta: ”Tapahtumia, joita ihmismieli ei meinaa käsittää”

  4. 4

   Varaslähtö länsi­metroon: astu kyytiin ja kiidä tunnelissa 36 kilometriä idästä länteen – verkko­retki kuvaa reitin kuljettajan silmin ja esittelee jokaisen aseman 360-kuvalla

  5. 5

   Mies vei Saphira-koiransa hoitoon Lohjalle – kun hän meni myöhemmin katsomaan koiraa, löytyi vain tyhjä talo, josta oli lämpöpatteritkin viety

  6. 6

   Tuhat vuotta sitten valtava viikinkiarmeija vyöryi Suomeen ja sai selkäänsä hämäläisiltä – Näin kertoo taru, mutta mitä oikeasti tapahtui?

   Tilaajille
  7. 7

   Eräänä kesäiltana Seppo kaatui ja kuoli – se oli vakava paikka, sillä tämä raivokas nero yksin tiesi kaiken siitä, miten Suomen ydin­jäte haudataan turvallisesti

   Tilaajille
  8. 8

   Turvapaikkapäätöstä odottava Sharif Qaderi potkaistiin ulos ryhmäkodista kun hän täytti 18 vuotta – Sitten itähelsinkiläinen lapsiperhe otti hänet luokseen asumaan

  9. 9

   Joukossamme elää ihmisiä, joilla on pedon luonne – näin psykopaatti lipuu toisen ihmisen lähelle ja tekee tuhojaan

   Tilaajille
  10. 10

   Miksi vaikutusvaltaiset miehet panevat naiset katsomaan masturbointiaan? Asiantuntija vastaa

  11. Näytä lisää