Kotimaa

Ruisrockissa kaksi raiskausepäilyä – tekopaikaksi ilmoitettu käymälä

Molempien raiskausten tekopaikaksi epäillään Bajamaja-käymälää festivaalialueella.

Ruisrockissa epäillään tapahtuneen kaksi raiskausta lauantain festaripäivän aikana. Tapaukset ovat toisistaan erillisiä, mutta molempien tekopaikaksi epäillään Bajamaja-käymälää festivaalialueella.

Molemmista tapauksista on kirjattu rikosilmoitus Lounais-Suomen poliisille. Toisessa uhrina on aikuinen nainen, toisessa 17-vuotias nainen.

Poliisilla ei ole vielä tarkempia tietoja epäiltyjen rikosten tapahtumakulusta.

”Tapahtumien kulku on vielä täysin avoin eikä rikosepäilyjen uhreja ole vielä kuultu. Tietooni ei ole tullut, että joku sivullinen olisi nämä tapahtumat havainnut”, sanoo rikoskomisario Veli-Matti Soikkeli Lounais-Suomen poliisista.

Ruisrockin promoottori Mikko Niemelän mukaan festivaalialueella on 400–500 Bajamaja-käymälää. Vessat on ryhmitelty niin, että miehille ja naisille tarkoitetut käymälät sijaitsevat eri wc-ryhmissä.

”Kiertävä järjestyksenvalvonta valvoo myös käymälöitä. Lisäksi niissä kiertävät siivouspartiot. Otamme kaikki tällaiset epäilyt älyttömän vakavasti”, Niemelä kertoo.

Hänen mukaansa Ruisrock on kuitenkin sujunut hyvin aurinkoisessa säässä.

”Ihmiset ovat olleet hyvällä tuulella ja rauhallisesti. Raiskausepäilyjä lukuun ottamatta kaikki on sujunut oikein mukavasti.”

Ruisrock järjestetään Turun Ruissalossa. Festivaali alkoi perjantaina, ja se päättyy sunnuntaina.

Poliisin mukaan festarialueelta on otettu muutamia päihtyneitä henkilöitä säilöön muun muassa häiriökäyttäytymisen vuoksi. Poliisi on myös poistanut alueelta joitakin ihmisiä. Lauantain aikana Ruisrockista kirjattiin yhdeksän huumausaineen käyttörikosta.

Viikko sitten Ruotsissa maan suurimpien Bråvalla-festivaalien aikana Norrköpingissä tehtiin viisi rikosilmoitusta raiskauksista, yksi raiskauksen yrityksestä ja 15 seksuaalisesta häirinnästä. HS kartoitti tuolloin suomalaisten festivaalijärjestäjien näkemyksiä seksuaalisen häirinnän ehkäisystä.

”Nyt puhutaan tosi vakavasta asiasta. Ennaltaehkäisy on osa yleistä järjestyksenpitoa. Emme erityisesti valvo [seksuaalista ahdistelua], mutta jos saamme vähänkin vihiä häiriköinnistä, niihin puututaan todella matalalla kynnyksellä”, sanoi Ruisrockin promoottori Niemelä sanoi HS:lle tuolloin.

Viime vuoden Ruisrockissa oli 95 000 kävijää ja noin kymmenen tapausta, jotka vaativat poliisin väliintuloa.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Seksuaalirikokset
 • Rikokset
 • Ruisrock

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Taksinkuljettaja törmäsi tahallaan pyöräilijään kevyen liikenteen väylällä Espoossa – jyräsi vielä kaatuneen pyöränkin

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Facebookin ex-johtaja ja muut sosiaalisen median kehittäjät myöntävät luoneensa hirviön, jota he eivät osaa pysäyttää: ”Kukaan ei pysty enää keskittymään”

  5. 5

   Paljastava pukeutuminen on häirintää

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Tuntemattoman sotilaan räjähdyskohtaus rikkoi Guinnessin maailmanennätyksen – saavutus huomattiin ulkomaillakin

  8. 8

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  9. 9

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  10. 10

   Sinnikäs tee se itse -henkilö kiinnittelee aidonnäköisiä liikennemerkkejä Mellunmäessä – ”En ymmärrä yhtään”, hämmästelee kaupungin työntekijä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  8. 8

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  11. Näytä lisää