Kotimaa

Lännen Median kysely: Demareiden kentältä tukea Antti Rinteen jatkolle

Mahdollisista muista puheenjohtajaehdokkaista eniten kannatusta saa Antti Lindtman

Sdp:n nykyinen puheenjohtaja Antti Rinne on puolueen kenttäväen suosikki seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Tämä käy ilmi Lännen Median kyselystä, joka suunnattiin Sdp:n järjestöjen ja yhdistysten johtohenkilöille eri puolilla Suomea.

Kaksi kolmasosaa eli 66 prosenttia vastanneista haluaa, että Rinne pyrkisi jatkokaudelle Sdp:n puheenjohtajana. Hänelle toivotaan kuitenkin vastaehdokkaita puheenjohtajakisaan.

Sdp pitää puoluekokouksen ensi helmikuussa. Rinne aikoo kertoa marraskuussa jatkohaluistaan.

Rinne valittiin puheenjohtajaksi hieman yli kaksi vuotta sitten. Valinta jätti arpia puolueen sisälle, sillä Rinne haastoi istuvan puheenjohtajan Jutta Urpilaisen ja voitti hänet täpärästi.

Lännen Median kyselyssä Rinteelle tarjottiin vastaehdokkaaksi kuutta nimeä, jotka ovat tänä kesänä olleet esillä hänen mahdollisiksi vastaehdokkaikseen.

Eniten kannatusta sai Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. Hänen suosionsa jää kuitenkin vielä Rinteen suosiota vähäisemmäksi.

Rinnettä puheenjohtajaksi kannatti 45 prosenttia vastanneista, kun Lindtmanin kannatus on noin 24 prosenttia.

Avovastauksissa mainittiin muun muassa, että Lindtman on todennäköinen Rinteen seuraaja, mutta ei vielä alkavalla puheenjohtajakaudella.

Rinne saa kyselyssä omiltaan kiitosta, mutta myös kovaa kritiikkiä.

”Rinne ei ole toiminnallaan aiheuttanut mitään tarvetta vaihtaa puheenjohtajaa; päinvastoin kiertänyt kenttää aktiivisesti ja sieltä positiivista palautetta. Ainoa heikkous esiintyminen tv:ssä, joka on korjattavissa”, sanoo yksi vastaajista.

”Puolueen linja on epäselvä ja puheenjohtajan esiintymiskyvyssä vakavia puutteita. Jos puheenjohtaja ei vaihdu helmikuussa, on pakko järjestää ylimääräinen puoluekokous ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja”, sanoo puolestaan yksi kriitikoista.

Lännen Media lähetti kyselyn muun muassa Sdp:n piirihallitusten jäsenille ja paikallisosastojen ja -järjestöjen johtajille. Kysely lähetettiin 950 demarivaikuttajalle, joista 40 prosenttia vastasi.

HS Digistä löydät Hesarin juttuarkiston helmet
Saat tilaajana kokeilla HS Digiä maksutta
Tilaajille
Haluatko lukea koko artikkelin?

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Sdp
 • Puolueet

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Demokraatit ottivat yllätysvoiton Alabaman senaattivaalissa – Roy Mooren tappio oli paha isku Donald Trumpille, joka silti onnitteli voittajaa

  4. 4

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  5. 5

   Ihminen tarttuu herkkuihin, kun elämä kaatuu päälle – ”Tunnesyöminen” on yleinen ilmiö, mutta sen voi saada kuriin yksinkertaisilla keinoilla

   Tilaajille
  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  8. 8

   Poliisi epäilee miehen käyttäneen seksuaalisesti hyväksi kahta 6–7-vuotiasta lasta Pohjois-Karjalassa

  9. 9

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  10. 10

   HS:n painossa ja jakelussa häiriöitä – lue keskiviikon näköislehti ilmaiseksi täältä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  6. 6

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää